2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

19 buçuk kilo esrar ele geçirildi

Adıyaman'da iki ayrı köyde yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde toplam 19 kilo 500 gram kubar esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde, merkeze bağlı Karakoç köyünde İ.T. isimli şahsın evinde, Narkotik Büro Amirliği'nin 'Gözde' adlı özel eğitimli köpeğinin aramaları sonucunda 18 kilo 500 gram kubar esrar ele geçirildi. İ.T. adlı şahsın 18 kilo 500 gram kubar esrarı sevk edeceği ihbarını alan narkotik ekipleri yapılan araştırmalar sonrasında, kubar esrarı şahsın evinin önünde bulunan samanlık içerisinde buldu.

Ayrıca, narkotik ekipleri tarafından yapılan diğer bir operasyonda ise, Kahta ilçesine bağlı Ballı köyünde ikamet eden H.R.A. isimli şahsın evinde 1 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan İ.T. ve H.R.A. adlı şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yakalanan kubar esrarların sezonu itibari ile yüksek bir fiyata satılacakken yakalandığını, bu tür uyuşturucu madde içeren maddelerin satışını kesinlikle önleyeceklerini belirtti.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise, uyuşturucu satıcılarına göz açtırmayacaklarını dile getirerek, "18 bin 500 gram kubar esrarın bu sezon itibari ile fiyatı 15 veya 16 bin YTL'dir. Okulların da açılmasıyla ilgili olarak okul önlerinde tedbirler daha sıkı bir şekilde alındı. Velilerimiz kendilerine intikal eden olumsuz durumları bizimle paylaşsınlar. Piyasada uyuşturucu madde içeren haplar olabilir. Bu nedenle doktor reçetesi olmadan hiç kimseden veya hiçbir yerden ilaç alınmamalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?