7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

2 aile arasında referandum kavgası

ADIYAMAN'DA İKİ AİLE ARASINDA REFERANDUM KAVGASI ÇIKTI

Adıyaman'ın Kömür beldesine bağlı Kaşköy'de 'Evet'ciler ile 'Hayır'cılar arasında çıkan silahlı, taşlı ve sopalı kavgada üç kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kömür beldesine bağlı Kaşköy'de referandum kavgası çıktı. Referandum'da 'Evet' oyu kullanan aile ile 'Hayır' oyu kullanan aileler arasında kavga çıktı. 'Hayır' oyu kullanan Y. ailesi ile 'Evet' oyu kullanan Ç. ailesi arasında oy yüzünden kavga çıktı.

İddiaya göre, Y. Ailesi, Ç. ailesinin fertlerine 'Hayır' oyu kullanmasını istedi. Ç. Ailesinin fertleri referandumda 'Evet' oyu kullanacağını söylemesi üzerine sözlü tartışma başladı. Her iki aile fertleri oy kullandıktan sonra okul dışında kavgaya tutuştu. Her iki aileden çok sayıda kişinin karıştığı kavgada silah, taş ve sopa kullanıldı.

Kavgada Ç. ailesinden üç kişi yaralandı. Yaralılar Erkan, Kazım ve Mehmet Ç. ambulansla Adıyaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralı yakını Mehmet Ç., 'Evet' oyu kullandıkları için Y. ailesine mensup kişiler tarafından saldırıya uğradıklarını iddia ederek, "Biz oyumuzu kullanacaktık bize 'Hayır'a basın dediler. Biz 'Evet'e basacağız dedik. Dışarı çıktıktan sonra tabanca, sopa ve taşlarla bize saldırdılar. Canımızı zor kurtardık. Buraya kadar bizi takip ettiler. İki kişi tabanca çekti. Oyumu kullandık ve 'Evet'e bastım. Bu olayı burada kapatmazlar. Yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Yaralılardan birisinin silahla, diğer ikisinin taş ve sopalarla yaralandığı öğrenilirken, yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi.

Olayla ilgili jandarma ekipleri kavgaya karışan diğer kişileri gözaltına aldıkları öğrenilirken, köyde geniş güvenlik önlemi aldığı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ADIYAMAN'DA İKİ AİLE ARASINDA REFERANDUM KAVGASI ÇIKTI
ADIYAMAN'DA İKİ AİLE ARASINDA REFERANDUM KAVGASI ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 12:45:04
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 15:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?