1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

2 kişide domuz gribine rastlandı

ADIYAMAN'DA 2 KİŞİDE DOMUZ GRİBİ VİRÜSÜNE RASTLANDI

Adıyaman'da şu ana kadar domuz gribi şüphesiyle kan örnekleri alınarak test yapılan 3 kişiden 2'sinde domuz gribi virüsüne rastlandı.

Adıyaman'da domuz gribi virüsüne rastlanılmasının ardından hastanelerde önlemler arttırıldı. Hastanelerin hepsinde personel maske takarken, bazı hastanelerde hasta ve hasta yakınlarına maske dağıtılıyor.

Hastane personeli hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarına hastaneye girişleri esnasında maske takarak, önlem alıyor. Diğer taraftan hasta ve hasta yakınlarına dezenfekte losyonu sıkılıyor. 82. Yıl Devlet Hastanesi, Adıyaman Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yanı sıra diğer sağlık kuruluşlarında da personel maske takmaya başladı.

Adıyaman'da domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınan 3 kişiden 2'sinde virüse rastlandı. Yapılan testlerin pozitif çıkması nedeniyle domuz gribi virüsü tespit edilen iki kişinin tedavilerine evlerinde devam edildiği bildirildi. Virüs bulaşan kişilerden birisinin Diyarbakır'da üniversite öğrencisi, diğerinin ise Adıyaman'da lisede okuyan bayan olduğu öğrenildi. İki kişiye de virüsün Diyarbakır'dan bulaşmış olacağı tahmin ediliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen yaklaşık 2 bin adet aşı Adıyaman'a ulaşırken, bakanlıktan gelecek talimat doğrultusunda aşılmama çalışmalarına başlanılacak.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, domuz gribi ile ilgili tüm eğitim çalışmalarını tamamladıklarını ve panik havasının yaratılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Bakanlık tarafından gönderilen aşıların Adıyaman'a geldiğini kaydeden Taş, "Bakanlığımız tarafından doğrulama testlerinden geçen aşılarımız Adıyaman'a ulaştı. Uygulama noktasında ikinci bir emri bekliyoruz. İlk etapta sağlık çalışanlarına ve hacı adaylarına aşı yapacağız.belli bir zaman dilimi içersinde okullara yönelik aşılama yapılabilecek. Talimat doğrultusunda aşı faaliyetlerini başlatacağız. Şuan itibariyle hastanelerimizde yatarak gözlem altında hastamız yok. İki kişi de pozitif sonuç çıktı. Onlar da evlerinde tedavi oldular" dedi.

ADIYAMAN'DA 2 KİŞİDE DOMUZ GRİBİ VİRÜSÜNE RASTLANDI
ADIYAMAN'DA 2 KİŞİDE DOMUZ GRİBİ VİRÜSÜNE RASTLANDI
ADIYAMAN'DA 2 KİŞİDE DOMUZ GRİBİ VİRÜSÜNE RASTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 10:34:04
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 11:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?