6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

20 kiloluk aynalı sazan

ATATÜRK BARAJ GÖLETİ'NDE BALIK BEREKETİ

Atatürk Baraj göletinde havaların ısınmasıyla birlikte büyük balık bereketi yaşanıyor.

Adıyamanlı balıkçıların ağlarına büyük balıklar takılıyor. Balıkların yumurtlama dönemi olduğunu ve bundan dolayı yer değişikliği yapan balıkların ağlara takıldığını belirten balıkçılar, 20 kilogramlık büyük aynalı sazan balığı yakaladı.

Adıyaman Balıkçılar Birleşme Derneği Başkanı Mustafa Kaplan tarafından yakalanan 20 kilogramlık aynalı sazan balığına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mustafa Karakaplan, 20 kilogramlık balığın yanında son günlerde büyük boyda balıkların ağlara takıldığını belirterek, bu balıkların diğer illere gönderildiğini kaydetti.

Kaplan, "Balıkların yumurtlama mevsimi olmasından dolayı balıklar su içerisinde bölge değiştiriyor. Bu dönemde ağlarımıza büyük balıklar takılıyor. Daha önceki dönemlerde de büyük boyda balıklar yakaladık. Havaların ısınmasıyla birlikte büyük boy balık bereketi yaşanıyor. Bu yakaladığımız balıkları İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illere gönderiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 16:53:01
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 00:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DAVUT KORKMAZ IP: 88.232.213.xxx Tarih : 10.04.2010 17:59:27

o balığı yumurtlama döneminde avlamak yasak bide ballandıra ballandıra anlatıyorlar daha bide balıkçılar birleşme derneği başkanı böylemi örnek olunuyor.?