1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

2009 KÖYDES projeleri açıklandı

Adıyaman İl Genel Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu, Meclis Başkanı Necmi Baykan başkanlığında gerçekleşti.

Haziran ayının ikinci oturumunda İmar ve Bayındırlık Komisyon raporu görüşülerek, onaylanıp karara bağlandı. Yapılacak hizmetlerin konuşulduğu toplantıda İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, ilçe ve köylerde yapılacak olan hizmetlerle ilgili kararları açıkladı.

Kısıtlı ödeneklerle çalıştıklarını savunan Kırılmaz, 2009 KÖYDES projelerine de değindi. Adıyaman'da yapılması planlanan 38 sulama işinin oluğuna açıklık getiren Kırılmaz, bu projeye 600 milyar ödenek aktarıldığını fakat bu ödenek ile bütün işleri bitirmelerinin mümkün olmadığını kaydederek, bazı işleri ihaleye çıkardıklarını söyledi. Kırılmaz ayrıca, 2009 yılında yapılacak çalışmalar sonrasında Adıyaman'da suyu bulunmayan köylerin yüzde 90'nın suya kavuşacağının müjdesini verdi.

Ödenek arttığı taktirde hizmetlerinde artacağını belirten İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, "Bizde hattı müdafaa yoktur. Sattı müdafaa vardır" dedi.
Kısıtlı imkanlarla çalıştıklarını sözlerine ekleyen Baykan, hizmet değerlendirmelerinde bu kıt imkanlarla yapılan hizmetlerin göz önünde bulundurulduğunu hatırlatarak, ödenek ne olursa olsun hizmet çalışmalarına gayret gösterdiklerini söyledi.

Toplantı sonunda İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, gelecek toplantının 1 Temmuz 2009 günü yapılacağını bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 18:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?