6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

23 Nisan törenlerle kutlanıyor

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çeşitli etkinliklerle başladı.

Adıyaman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hükümet binası önünde Atatürk Büstü'ne çelenk koyma töreniyle başladı. Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve diğer kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri buradaki törene katıldı. Atatürk Büstüne çelenk koyma ile başlayan etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Daha sonra Vali Ramazan Sodan, valilik makamını temsili olarak öğrencilere bıraktı. Menderes İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Sinem Aldoğan'a Vali Ramazan Sodan makamını teslim etti. Temsili makam devir temsine 2. sınıf öğrencisi engelli Naci Ötleş ile 6. sınıf öğrencisi Ozan Güneş'te öğretmen ve okul idarecileriyle birlikte katıldı. Vali Ramazan Sodan özellikle tekerlekli sandalyesiyle gelen engelli öğrenci Naci Ötleş'e özel ilgi gösterdi.

Vali Ramazan Sodan, büyünün çocuklarının geleceğin büyükleri olduğunu ve gelecekte bu çocukların bu makamlara oturacaklarını belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını temsili olarak devrettiğini söyledi.

Temsili Vali Sinem Aldoğan ise, Adıyaman'ın en büyük sorununun yol sorunu olduğunu ve kent merkezinde çukur ve tümsekler olduğunu belirterek, insan yoğunluğunun yaşandığı yerlerde alt ve üst geçit yapılması gerektiğini söyleyerek, bu sorunları telefonla bağlandığı Belediye Başkanı'na iletti.

Vali Ramazan Sodan, öğrencilere hediye verdi.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 10:17:03
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 15:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?