6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

28 Şubat'ta 'Hürriyet'

TABELA DARBESİ

28 Şubat sürecinin yıldönümünde, Kenan Evren'in adının verildiği okul tabelası bulunduğu yerden indirilerek yerine Hürriyet İlköğretim Okulu yazılı tabela asıldı.

28 Şubat sürecini darbe olarak değerlendiren bazı sivil toplum örgütleri, Kahta'da bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulunun adını Hürriyet İlköğretim Okulu olarak değiştirdi. Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Adıyaman ve Kahta şubesi üyeleri, Kenan Evren İlköğretim Okulunun adını değiştirmeyi kararlaştırdı. Kararlarının ilgili birimlerce onaylanmasının ardından sendika üyeleri 28 Şubat sürecinin yıldönümünde Kenan Evren'in adının verildiği okula gelerek okul levhasını indirdi. Okulun adı Hürriyet İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.

28 Şubat tarihini hafızalardan atmaya çalıştıklarını belirten Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi Genel Sekreteri Neşet Taner, 28 Şubatların bir daha yaşanmamasını diledi. Okul isminin değiştirilmesiyle birlikte öğrencilerin yarınlara daha güvenli bakacağını söyleyen Taner, şöyle konuştu: "Bugün 28 Şubat ve 28 Şubat sürecinin yıldönümü. Yaşadıklarımızda, anılarımızda silip atmak istediğimiz bir tarih ve bu tarih sürecinde bugün değiştirilen levha yaşadıklarımız ve yaşananların son bulduğunun en güzel örneğidir. 28 Şubat darbecilerinin, darbe hevesinin kursaklarında kaldığı bir gün. Darbeciler teker teker toparlanıyor. Hak ettikleri yerleri alıyorlar, cezaevlerini boyluyorlar. Tarihin çöp sepetine gidiyorlar. Bu süreçlerin bir daha yaşanmaması için sivil anayasanın çıkmasını istiyoruz. Hepimiz o süreçleri yaşadık, ülkemizin milyarlarca dolar zarara girdiğini gördük. Bu toprağın değerleri bir fiskeyle yıkılmayacak. Şuna inanıyorum ki öğrencilerimiz bu isimle yarınlara daha güvenli bakacaklar."

Darbecilerin isimlerinin okula ve kurumlara verilmesini istemediklerini belirten Memur Sen Kahta Temsilcisi Mehmet Dağ da, bugün 28 Şubat'ın yıldönümü olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye son yıllarda demokrasinin çapının geliştiği bir ülke. Bu anlamda Kahta'da sivil toplum örgütleri olarak Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen öncülüğünde ilçemizde bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının değiştirilmesi için çalışma başlattık. Resmi başvurularımızı dilekçelerle yaptık. Taleplerimiz

dikkate alındı, bugünde tabelanın değişimi gerçekleşti. Ülkemizde artık darbe izlerinin kalkmasını istiyoruz. Darbecilerin isimlerinin okullara ve kurumlara verilmesini istiyoruz. İsim verilecekse ülkeye emeği geçmiş kişilerin isminin verilmesini istiyoruz. Talebimizi dikkate alan ilgili birimlere teşekkür ediyorum"

TABELA DARBESİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2010 Pazar 18:05:01
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 09:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?