1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

290 işçi maaşlarını alamıyor

Köy Hizmetlerinde görevli 290 kadrolu işçi maaşlarını alamadıkları için mağdur olduklarını belirterek, tepkilerini yaptıkları açıklamalarla dile getirdiler.

Türkiye Yol, Yapı İnşaat İşçileri (Yol-İş) sendikasına üye işçiler, maaş konusunda Yol-İş Genel Merkezi'nin Maliye Bakanlığı ile görüşmelerini sürdürdüğünü söyledi. Maaşlarını alamayan işçiler adına açıklamayı yapan Yol-İş İl Temsilcisi Zeynal Toprak, ödenmeyen maaşların kendilerini mağdur ettiğini ve olumsuz etkilediğini belirtti.

Maaşlarının 15 gün önce yatması gerektiğini ve 45 gündür maaş alamadıklarını kaydeden Toprak, 3 çocuğunun bulunduğu hatırlatarak, maaş alamadıkları için aile içi ekonominin sıkıntıya düştüğünü dile getirdi. Köy Hizmetlerinde 25 yıldır çalıştığını ve böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını vurgulayan Toprak, "Ekonomik olarak sıkıntıdayız, mağduruz. Su, elektrik ve kredi kartı borçlarımız ödeyemiyoruz. Borçlarımıza faiz geldi. Zaten aldığımız maaşlar kıt kanaat geçiniyoruz. Maaşımızın neden yatmadığını bilmiyoruz. Maaşımızın ne zaman yatacağının açıklanmasını istiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 16:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?