1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

3. bölge tepkisi

Adıyaman Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, yeni Teşvik Paketi'nin Adıyaman'ı teğet geçtiğini söyledi.

Adıyaman'ın Gaziantep, Kayseri, Konya gibi illerin bulunduğu 3. bölge illeri arasında yer almasına sert tepki gösteren Mustafa Uslu, Adıyaman'a yazık edildiğini söyledi. Teşvik Paketi ile ilgili olarak yönetim kurulu üyeleriyle olağanüstü toplantı yapan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Teşvik Paketi'nin kendilerini hüsrana uğrattığını söyledi.

Mustafa Uslu, umduklarını alamadıklarını belirterek, "Adıyaman penceresinden olaya baktığımız zaman dağlar fare doğurdu. Yeni Teşvik Paketi adeta Adıyaman'ı teğet geçti. Aylardır dört gözle teşvik yasasını bekliyorduk. Teşvik Paketi Adıyaman'ı hayal kırıklığına uğratmıştır. Başbakanımız tarafından açıklanan teşvik yasası Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Elazığ'a baktığımız zaman adete Kıbrıs haritasını andıran 3. bölgede yer alması Adıyamanlıları üzmüştür" dedi.

Adıyaman'ın devletine milletini ve bayrağına bir millet olduğunu belirten Uslu, ama böyle olmalarının karşılığının bu olmaması gerektiğini vurguladı.
Uslu, "Teşviklerini temel amaçlarından bir tanesi bölgeler arasında ki adaletsizliği ortadan kaldırmaktır. Haritaya bakan herkes Adıyamanlı olsun olmasın Adıyaman'a haksızlık yapıldığını görür. Adıyaman'a yazık olmuştur. Adıyaman'a yazık edilmiştir. AK Parti iktidara geldiğinden bugüne Adıyaman her zaman destek vermiştir. Bunun karşılığı bu olmamalıydı" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 12:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?