2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

3.5 ton dinamit deprem etkisi yaptı

Adıyaman'da kayalık alana yapılacak olan gömme su deposu için patlatılan 3.5 ton dinamit deprem etkisi yaptı.

Adıyaman Belediyesi tarafından Çelikhan ilçesinden getirilen Havşeri suyunun 15 bin tonluk ana deposu için dinamit patlatıldı. Karadağ'da 5 bin metrekare alana yapılacak olan 15 bin tonluk gömme su deposu için ikinci patlatma yapıldı. Jandarma ekiplerinin kontrolünde gerçekleştirilen patlama öncesi alan boşaltıldı.

Çevrede gerekli güvenlik sağlanmasının ardından, 5 bin metrekarelik alan içersinde 450 noktaya 3.5 ton dinamit yerleştirildi. 450 noktaya yerleştirilen dinamit aynı anda patlatıldı. Patlamanın etkisiyle toz bulutu gökyüzüne yükseldi. 5 bin metrekarelik alan toz duman oldu. Alanda bulunan büyük kayalar parçalanırken, derin çukurlar oluştu. Karadağ'da patlatılan dinamitten habersiz olan vatandaşlar ise patlamayla birlikte sarsıldı. Büyük bir gürültüyle irkilen vatandaşlar deprem olduğunu sandı. Patlamayla birlikte çok sayıda vatandaş 155 polis hattına ihbarda bulundu. Vatandaşlar patlamanın, kontrollü dinamit patlatması olduğunu öğrenince rahat nefes aldı.

Patlamayı izleyen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Havşeri Suyu projesinin Adıyaman'ın en büyük projesi olduğunu ve 40 yıllık su ihtiyacını gidereceğini dile getirerek, "Adıyaman'a 4 kaynaktan içme suyu geliyor. Adıyaman'da saniye 700 litre olan su miktarı kuraklıkla birlikte 200 litreye kadar düşüyor. Özellikle bu yıl küresel ısınmayla birlikte susuzluğu hissettik. Havşeri suyu ile birlikte Adıyaman'ın uzun yıllar su ihtiyacını gidereceğiz. Havşeri suyunun ana deposunun yapımı için kontrollü patlatma yapılıyor" dedi.

Yetkililer su deposunun yapılacağı alanda daha önceden 3 ton ağırlığında dinamitle 450 noktada patlatma yapıldığı, bu patlatmanın ikinci patlatma olduğu ve 3.5 ton dinamiti 450 noktaya yerleştirildiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:04:04
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 10:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?