1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

3 gündür kayıp

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dedesinin yanında iken bir anda kaybolan ve üç günden beri bulunamayan 3 yaşındaki Mustafa Kelepçe'yi arama çalışmaları sürdürülüyor.

Geçtiğimiz Cuma günü Doluca köyünde dedesi Ramazan Kelepçe ile evin bahçesinde iken, kaybolan ve hala bulunamayan 3 yaşındaki Mustafa Kelepçe'nin bulunması için tüm köylüler seferber oldu. Baba Hasari Kelepçe ile Anne Makbule Kelepçe'nin tarlaya çalışmaya giderken çocukları dedelerine bırakmalarının ardından kaybolan çocuk 3 günden beri bulunamıyor. Bahçede oynarken, dedesinin evin içine girip çıkması esnasında ortadan kaybolan Mustafa Kelepçe'nin bulunması için Jandarma ve köylüler arama tarama çalışması başlattı.

Tüm köylüler küçük Mustafa'yı bulmak için seferber olurken Jandarma ekipleri köy etrafında arama çalışması yaptı. Köye gelen Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, köy etrafında bulunan kuyuların içerisini kameralarla kontrol etti. Günlerdir devam eden arama çalışmalarına rağmen küçük Mustafa bulunamadı.
Dede Ramazan Kelepçe, torununun kendisiyle birlikte bahçede olduğunu ve biranda ortadan kaybolduğunu söyleyerek, "Bana gelen bir evrakı okuması için komşumu çağırmıştım. Komşum bu evrakı okuduktan sonra ayrıldı. Bende evrakı içeri götürmek için içeri girdim. Geri döndüğümdeki torunum yoktu. Hemen etrafa baktım fakat torunumu bulamadım. Bunun üzerine köyün imamına haber verdik ve hoparlörden anons etti. Tüm köylülerle aradık fakat bulamadık" dedi.

Baba Hasari Kelepçe ise tarlaya çalışmaya gittiklerini ve çocuğunu dedelerinin yanına bıraktıklarını belirterek, "Annem yatalak olduğu için oğlumu babama bıraktık, o bakıyordu. Sabah erkenden tarlaya çalışmaya gittik. Bir saat sonra köyden beni aradılar; 'Çocuk kayıp gel' diye. Tüm köylüler bulunması için ayaklandık fakat bulamadık. Askeriye ve sivil savunma ekipleri geldi çocuğumu bulamadılar. Köyün etrafındaki üstü açık kuyulara düşmüş olacağından şüpheleniyoruz. Yetkililerin arama çalışmalarına daha fazla ağırlık vermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Anne Makbule Kelepçe ise, tarlaya çalışmaya giderken çocuğunun kendisiyle gelmek istediğini ve kendisinin kabul etmediğini belirterek, çocuğunun arkasından ağladığını söyledi. Acılı anne çocuğunun bulunması için yetkililerin yardım etmesini istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 17:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
furkandemiral IP: 81.215.183.xxx Tarih : 7.07.2009 16:51:29

kaybolan  cocuk eşimin  teyzesinin  oglu   biran önce bulunur    daha 3 yaşında  allahım  sen koru  onu   daha melek  ya kendini bile ifade edemez