1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

3 yeni ambulans hizmete girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulanslar ve medikal kurtarma aracı törenle hizmete girdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman'a birisi 4 sedyeli, diğeri kar paletli olmak üzere 2 yeni ambulans ile bir adet medikal kurtarma aracı gönderildi. Gönderilen ambulanslar ve medikal kurtarma aracının anahtar teslim töreni Valilik önünde düzenlenendi. Vali Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı törende Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman'da 3 tanesi kar paletli olmak üzere 43 adet tam donanımlı ambulansın hizmet verdiğini, 1 adet komuta kontrol merkezi, 24 ayrı 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunun aktif olarak çalıştığını dile getirdi.

Taş, "Donanımlı ambulanslarla acil hastalara ulaşım sağlanarak yerinde müdahalenin yanı sıra gerektiğinde en uygun sağlık birimine nakli gerçekleştirilmektedir. İl ve ilçe merkezlerinde acil vakalara ulaşım hızımız ilk 10 dakikada yüzde 98 düzeyinde olup, kırsalda ilk yarım saatte ulaşma hızımız ise yüzde 95 düzeyindedir. Bu oran Türkiye ortalamasından daha yüksektir" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ise, yeni ambulansların hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, Adıyaman'da sağlıkta sıfır sorun olduğunu vurguladı. Demirtaş, "Bugün Adıyaman için güzel bir gün daha yaşıyoruz. Üç tane ambulansımızı daha vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Toplam ambulans sayımız 43 tane oldu. Sağlık Bakanlığımıza, Hükümetimize ve sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Şuanda sağlıkta sıfır sorun yaşıyoruz. Ambulansların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş'ın konuşmasının ardından anahtarlar ambulans şoförlerine teslim edildi. 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2013 Perşembe 15:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hıdır IP: 88.229.249.xxx Tarih : 19.04.2013 16:46:26

vah gariplerim uzaylı görmüş köylü sanki ellibin kişinin çalışacagı fabrika temeli atıyorlar cocuk agzına şeker sür sevinsin yazık yazık