1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

30 Ağustos coşkusu

Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi Adıyaman'da da coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Tören öncesi askerler, töreni izlemeye gelen çocuklara balon, Türk bayrağı ve şeker dağıttı. Hükümet binası önünde yapılan törene Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Gündüz, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

ALTIN NESİL

Tören kürsüsüne çıkan Jandarma Binbaşı Günay Güllü, Türk milletinin son bin yıllık tarihinde Ağustos ayının ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

Dünya tarihine altın harflerle yazılan ve Türk milletinin kaderine yön veren büyük zaferlerin bu ayda kazanıldığına dikkat çeken Güllü, şöyle konuştu: "26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi'yle Türklere Anadolu'nun kapısı açılmış, 29 Ağustos 1526'da kazanılan Mohaç Meydan Muharebesi'yle Türklerin Avrupa'daki başarıları perçinlenmiş, son olarak da 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle de yıkılan bir imparatorluk toprakları üzerinde dünya var oldukça yaşatmakla yükümlü olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos Zaferi'ni şöyle dile getirmiştir: 'Bu eser Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin, ölümsüz anıtıdır. Bu eseri yaratan bir milletin çocuğu, bir ordunun başkomutanı olduğumdan ilelebet mesut ve bahtiyarım. Tarih, Çanakkale Savaşları ve Kurtuluş Harbi'ni verenlerden 'Altın nesil' diye bahseder. Hakikaten Altın nesildir.Çünkü onlar Türk'ün altın kadar kıymetli bağımsızlığını korumuş genç Türkiye Cumhuriyeti'ne hayat vermiştir."

Konuşmanın ardından Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Talha Aktulum, 'Dumlupınar'da Şehit Askerin Mezarı Başında' isimli şiiri seslendirdi. Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin sergilediği yöresel oyunların ardından tören geçişi yapıldı. Protokol üyeleri ve askeri erkan geçiş yapan askerleri saygı duruşunda selamladı.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 13:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?