6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

31 öğrenci okulda zehirlendi

Adıyaman'da 31 öğrenci, okulda yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.


Adıyaman merkeze bağlı Dardağan İlköğretim Okulu'nda taşımalı olarak eğitim gören 31 öğrencinin yedikleri kabak yemeği ve pilavdan zehirlendikleri iddia edildi. Okulda eğitim gören bin 450 öğrenciden sadece 31'inin zehirlenmesi nedeniyle yetkililer çok yönlü inceleme başlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi üzerine, Çevre ve Orman ile Sağlık Müdürlükleri de konuyu araştırmaya başladı.


Mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma belirtileriyle Adıyaman Devlet Hastanesi'ne getirilen öğrenciler tedavi altına alındı. Hastanede gözetim altında tutulan öğrenciler, öğle yemeğinde kabak ve pilav yediklerini dile getirdi.
Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Zülfikar Işık ise gıda zehirlenmesinden dolayı gözlem altına alınan öğrencilerin genel durumlarının iyi olduğunu dile getirerek, "Öğrenciler kusma, karın ağrısı ve bulantı şikayetleriyle geldi. Hepsinin tedavileri yapıldı. Şu anda genel durumu kötü olan hastamız yok. Hastaların topluca okulda yemek yedikleri ve şikayetlerinin bundan sonra başladığı ortaya çıktı. Öğrencilerin yedikleri yemekler bozulmuş olabilir" ifadelerini kullandı.


Tedavilerinin bitiminden sonra taburcu edileceği belirtilen öğrencileri Vali Halil Işık da ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 18:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?