1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

340 araç kesilmekten kurtarıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından toplanan atık kağıtlar sayesinde 340 ağaç kesilmekten kurtarıldı.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğünce eğitime yüzde 100 destek kampanyası kapsamında sürdürülen atık kağıtların geri kazanılması yönündeki çalışmaya en önemli desteği SGK verdi. Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 4 yıldan beri sürdürülen kampanya çerçevesinde bugüne kadar 280 ton katı atık kağıt toplandı. SGK tarafından ise tek seferde 20 ton katı atık kağıt verildi.

SGK Müdürü Kasım Tekin, arşiv taraması yaptıklarını ve saklama süreleri dolan kağıtları çöpe atmadıklarını, yakmadıklarını ve depolarında biriktirdiklerini belirterek, "Böylelikle hem çevreyi kirletmedik hem de eğitime katkı sağladık. Atık kağıt toplama kutularında biriken kağıtlarımızı da artık çöpe atmıyoruz. Çevreye karşı duyarlı bir kurum olarak çalışıyoruz" dedi.

Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar ise, atık kağıt toplama işlemini 4 yıldan bu yana sürdürdüklerini, çevreye duyarlılık anlamında eğitime katkı sağladıklarını kaydederek, "Toplumun tüm kesiminden destek aldık ve yaygın bir alışkanlık haline geldi. Toplumda geri kazanım hareketinin refleks haline gelmesi gerekiyor. Kazanılabilir atıkların diğer çöplerden ayrı toplanması gerekiyor. 1 ton atık kağıdın geri kazanılması ile 17 ağaç kesilmekten kurtuluyor. Aynı zamanda yakılarak hava kirletilmemiş, çöp depolama sahaları daha az dolmuş, belediye işçileri daha az mesai harcamış, yeniden kağıt üretildiğinden daha az su, enerji ve işgücü harcanarak yeni kağıt elde edilmiş oluyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 16:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?