1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

35 kişi tedavi altında

Adıyaman'daki sünnet düğününde ikram edilen yemekten zehirlenerek hastanelere kaldırılan 110 kişiden 75'i taburcu edildi. Adıyaman Sağlık Müdürü M.Emin Taş, 35 kişinin tedavisinin sürdüğünü, yemek pişirilen mutfak ile ilgili incelemenin sürdüğünü, sorumlular hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.

Sümerevler Mahallesi'nde Necmettin Er'in oğlu Ali Er'in sünnet düğününe katılanlara dün saat 18.00 sıralarında verilen etli pilav, cacık ve türlüyü yiyen davetlilerde, zehirlenme belirtileri görüldü. Baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma şikayeti ile ambulans ve özel araçlarla Adıyaman 82'nci Yıl Devlet, Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk ile Adıyaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 110 kişiden 35'i yataklı tedaviye alındı. Hastanelerdeki yer sorunu nedeniyle bazı yataklara 2-3 hastanın yatarıldı.

Sağlık müdürü M.Emin Taş, Adıyaman'daki 82'nci Yıl Devlet, Adıyaman Devlet ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin acil servislerine 110 zehirlenme vakası ulaştığını belirterek şu bilgileri verdi:

“Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde halen 35 kişi tedavi altındadır. Diğerleri taburcu edildi. Gözlem altında olan hastaların hayati tehlikeleri yoktur. Can kaybı olmaması bizi sevindirmiştir. Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Çevre Sağlık Şubesi ile Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı Çevre Sağlığı Şubesi ekipleri düğün yemeğinin hazırlandığı mutfak ile ilgili gerekli araştırma ve incelemeyi yapıyor. İhmal varsa sorumlular hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır. Olayın takipçisiyiz.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 13:52:46
Güncelleme :11 Ağustos 2008 Pazartesi 13:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?