7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

39 okula 'Beyaz Bayrak'

2010 YILI BEYAZ BAYRAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Sağlık İl Müdürlüğü'nün okullardaki eğitim çalışmaları kapsamında 2007 yılından bu günü 39 okul 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazandı. Bu yıl İMKB İlköğretim, Zübeyde Hanım ve Merkez Nene Hatun Anaokulları ikinci kez 'Beyaz Bayrak Ödülü' aldı.

Adıyaman Lisesi'nde yapılan ödül törenine Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Babar, Çevre Sağlığı Şube Müdürü Ali Özbek, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Çelik ve okul müdürleri katıldı.

Hazırlanan Okul Sağlığı Denetim Formunda okul çevresi, okul içi, idari hizmet birimleri, eğitim, öğretim hizmet birimleri, yardımcı hizmet birimleri, okul kantini gibi konular dikkate alınarak hazırlanan puanlamada Adıyaman'da 39 okul sağlık sembolü olan 'Beyaz Bayrak Sertifikası' almaya hak kazandı.

Vali Ramazan Sodan törende yaptığı konuşmasında, "Okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınıp değerlendirme yapılarak verilen 'Beyaz Bayrak' ödülleri okullarımızın bayrak direklerinde sürekli kalabilmesi için bu bilincin sürekliliği çok önemlidir. Kriterlerle ilgili bilincin okullarımızın idaresinde, öğretmenlerinde öğrencilerinde mevcut olması bizleri çok memnun

etmiştir. Eğitim her işin başıdır. Bir problemin çözümünde en önemli unsur eğitimdir. Çevremize, yaşadığımız mekanlara göstereceğimiz özen, bireysel ve toplumsal yaşam kalitemizin artırılması için yapılan bu çalışmaların önemi çok büyüktür. Çevre bilincinin artırılması için düzenlenen Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okul yöneticilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş ise törende yaptığı konuşmasında, "Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturulması amacıyla başlatılan Beyaz Bayrak Projesi ile yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek, toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesini amaçlıyoruz. Bu çerçevede temizlik ve hijyen açısından belirli kriterlere sahip olup, okul sağlığının iyileştirilmesi konusunda gayret gösteren

ilköğretim okulları 'Beyaz Bayrak' ve sertifikayla ödüllendiriliyor. 2006 yılında çıkan uygulama kapsamında okullardaki eğitimlerine devam edilmektedir. İlimizde vermiş olduğumuz eğitimlerin meyvelerini alıyoruz. 39 okula beyaz bayrak sertifikası verdik. Bu sayıyı hızla artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ise, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan Beyaz Bayrak' projesi kapsamında Adıyaman şehir merkezinde 23, il genelinde ise 39 okul Beyaz Bayrak almayı hak etti. Bu okullarımızdan bazıları ikinci kez almaya hak kazanmıştır. Kendilerini tebrik ediyorum. İlimizde okullarına sahip çıkarak çevrelerine özen gösteren beyaz bayrak ödülünü almış ve alacak olan bütün okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum."

Beyaz Bayrak Sertifikasının 2 yıl süreyle geçerliliğinin bulunduğu bildirilirken, kontrollerin bu süre içinde devam edeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 10:43:05
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 20:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?