2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

4 milyon kişiye iş

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde eylem planını şubat ayında açıklamaya hazırlanan hükümet bu hafta sonunda Kilis ve Gaziantep'in sorunlarını dinledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren; Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve üst düzey bürokratların da katıldığı Grand Otel'de düzenlenen Ekonomik Sosyal Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, GAP bölgesinde sulama yatırımları tamamlandığında 2 milyon kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Nazım Ekren, diğer sektörlerdeki yatırımların da tamamlanmasıyla istihdam edilen kişi sayısının 3.5-4 milyona ulaşmasının mümkün olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ekren, Eonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, GAP bölgesinde sulama yatırımları tamamlandığında 2 milyon kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Ekren diğer sektörlerdeki yatırımların da tamamlanmasıyla istihdam edilen kişi sayısının 3.5-4 milyona ulaşmasının mümkün olduğunu belirtti.

Ekren, orta vade olarak adlandırılan 4-5 yıllık dönem içinde GAP'ta ulaşılması hedeflenen kişi başı gelirin 2 bin 500 dolar, ortalama ihracat hedefinin de 7 milyar dolar olduğunu kaydetti.

GAP bölgesinde teşvik alamayan tek il olan Gaziantep'in teşvik kapsamına alınması için sanayi odası hükümete çağrı yaptı. Sanayi odası öncülüğünde dile getirilen talep, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e sunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 14:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?