1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

4 sinema salonlu kültür kompleksi

ADIYAMAN'IN İLK KÜLTÜR KOMPLEKSİ AÇILDI

Adıyaman'ın ilk Kültür Kompleksi protokol üyelerinin katılımıyla açıldı.

Adıyaman'daki sinema salonu ihtiyacının farkında olan Adıyaman Kültür Kompleksini Kurma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Nebi Filik, sinema salonu arayışına giren sinemaseverler için 4 salonun yer alacağı kültür kompleksini hizmete açtı. Kompleksin açılışına Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Defterdar Şefik Tongal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban ve sinemaseverler katıldı.

Kompleksin açılış kurdelesini kesen Vali Ramazan Sodan, bu tür komplekslerin Adıyaman'ın ekonomisine güç katacağını belirterek, kompleks sahibine hayırlı kazançlar diledi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, 50 yıl önce Adıyaman'da birkaç tane sinemanın bulunduğunu ve herkesin sinemada film izlemek için can attığını belirterek, açılan Kültür Kompleksiyle birlikte Hocaömer Mahallesi'nin tekrar eski heyecanını kazanacağını söyledi. Kompleks sahibine Adıyaman Belediyesi olarak manevi katkılarda bulunduklarını kaydeden Başkan Büyükaslan, açılan kompleksin sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışan Adıyaman Belediyesi'nin yükünü hafiflettiğini açıkladı.

Kompleks içerisinde konferans ve tiyatro salonu, kütüphane, dans ve müzik salonlarının bulunduğu ifade eden Adıyaman Kültür Kompleksini Kurma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Nebi Filik, vizyona giren filmleri tüm Türkiye ile aynı anda gösterime sunacaklarını açıkladı. Filik, "Kompleks içersinde 4 sinema salonu bulunacak. Bu salonlardan bir tanesi tiyatro ve konferans salonu olarak da kullanılabilecek. Dans ve müzik salonu, kütüphane, bekleme salonlarımız olacak. Sinema salonlarında Dolby dijital ses

sistemi olacak. Bunların dışında satranç, resim, iletişim, İngilizce, modern ve halk dansları kursları verilecek. Bu kurslardan bazıları ücretsiz olacak. Ben 15 yıldan beri başka bir ilde yaşıyordum. Adıyaman 15 yılda fiziksel olarak çok değişmiş fakat çağdaşlaşma ve kültürel faaliyetler yönünden fazla gelişmemiş. Bizler kültürel faaliyetlerin artmasını sağlamak ve vatandaşlara hizmet etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Protokol üyeleri ve sinemaseverler açılışı yapılan komplekste kısa bir sinema filmi izledi.

ADIYAMAN'IN İLK KÜLTÜR KOMPLEKSİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 16:11:02
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 00:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz dilek IP: 78.187.234.xxx Tarih : 18.11.2009 20:22:45

öncelikle bu adıyamanın büyük eksikliklerinden bir tanesiydi tabiki daha çok eksiklik var ama buda iyiye işarettir çünkü sosyal etkinliklerimiz çok az onun için böyle çalışmaların olması şart emeğinize ve yüreğinize sağlık bu tür çalışmaların olması dileğiyle