3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

4 trilyon lira ödenek hazır

Adıyaman Devlet Hastanesi yeni Acil Servis binasının inşaatına ödenek çıkarıldı. 1999 yılında temeli atılan ve ödenek olmadığı için 5 yıldır inşaat halinde bulunan Acil Servis binasına Sağlık Bakanlığı genel bütçesi ve döner sermayesinden 4 trilyonluk ödenek çıkarıldı.

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve onaylanan Acil Servis binasının 2005 yılında bitirileceği bildirildi. Zemin artı 2 kat olarak inşa edilen yeni Acil Servis binasının zemin katı acil servis, 1. kat poliklinik ve 2. kat ise ameliyathane olarak hizmet verecek.

Adıyaman Sağlık Müdürü M. Emin Taş, ödeneğin çıkması ile hemen ihalenin yapıldığı belirterek, "Yıllardan beri Adıyaman’ın kamburu olan Adıyaman Devlet Hastanesi’nin yeni Acil Servis binası inşaatı 2005 yılında bitirilecek. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylanan ihale ile birlikte binanın inşasına hemen başlanacak" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Sağlık Müdürü Emin Taş ve Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet İnan bina inşaatında incelemelerde bulunmuş ve inşaat için bütçeden 500 ve döner sermayeden 500 milyar ödenek çıkartılmıştı. Bugüne kadar genel ve özel idare bütçesinden toplam 169 milyar 900 milyon harcanan yeni Acil Servis binasının her katı 250 metrekare

Adıyaman-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 10:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?