1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

40 derecede ekmek savaşı

Adıyaman'da güneşin altında 40 derece sıcaklıkta saman istifleyen gençler günlük 20 TL'ye çalışıyor.

Hava sıcaklığının hızla yükseldiği yaz aylarıyla birlikte bir çok vatandaş tatile çıkarken bazı vatandaşlar ise evlerine ekmek götürebilmek için güneşin altında ter döküyor. Hava sıcaklığının güneşte 40 dereceye kadar çıktığı Adıyaman'da geçim derdine düşen gençler, buğday ve arpa tarlalarında samanları istifleyerek ekmek paralarını çıkartıyor.

İşçiler tonu 75 TL olan samanı çuvallara doldurarak, kamyonlara yüklüyorlar. Bir ton saman için 190 çuval saman istiflemek zorunda kalan işçiler, zart şartlarda çalışıyor. Bir taraftan sıcak bir taraftan samanın tozu çalışanların vücudunu yakıyor.

Sabah saat 04.00'dan itibaren tarlaya geldiklerini akşam saat 20.00'a kadar çalıştıklarını belirten İzzettin kırmızı, ekmek parası kazanmanın zor olduğunu ve bu zorluklarla mücadele ettiklerini dile getirdi.

Kırmızı, "Bir kamyona istifli samanı yerleştirmek 80 TL. Biz 4 arkadaş çalışıyoruz. Hem sabanı çuvallara istifliyoruz hem de kamyona yüklüyoruz. Aldığımız 80 TL'yi paylaşıyoruz. Bu devirde ekmek parası kazanmak çok zor. Gelir dağılımında ki adaletsizlik nedeniyle birileri denize girip, yaylada serinlerken; bizlerde burada güneşin altında çalışıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 18:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nıhat IP: 85.104.114.xxx Tarih : 1.07.2009 15:06:32

adıyamanı cok ıyı bılıyorum ben nevsehırlıyım bu saman olayı cok zordur hele bırde terle bırlesınce adma cehennem azabı yasatır.ama ekmek parası yapacak bırsey yok kardeslerım sızı sonuna kadar desteklıyorum ve taktır edıyorum allah yardımcınız olsun.50