1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

400 yataklı hastane yakında

Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman'a yaptırılacak olan 400 yataklı devlet hastanesinin projesi çizilerek, proje işlemleri tamamlandı.

Adıyaman'a yapılması planlanan 400 yataklı devlet hastanesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan 400 yataklı devlet hastanesi TOKİ tarafından ihaleye sunularak, yapımına başlanılacak.

Tamamlanan projeyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, projenin beklenenden daha modern ve ayrıntılı olduğunu söyledi. Projesi tamamlanan hastaneyi 2,5 yıla kadar hizmete açmayı düşündüklerini kaydeden Taş, "Proje gerçekten Adıyaman'ın yataklı tedavi hizmetleri noktasında uzun vadede sorunları çözebilecek nitelikte, bütün detaylar göz önünde bulundurulmuş. Fiziki mekan rahatlıkları, modern hasta odaları, servisleri, ameliyathaneleri ve bütün detayları ile adete uzay üssünü andıran bir hastane projesi hazırlanmış. Bu noktada yerelde sorununu çözdüğümüz arsa probleminin de şuan itibari ile herhangi bir sıkıntısı yok. Biz bunları dosya halinde TOKİ'ye gönderiyoruz. Bu yıl içerisinde ihalesi yapılıp, yapımına başlanacak. 400 yataklı devlet hastanesi yaklaşık 14 bin 670 metrekarelik bir alan üzerine oturtulacak. Bu projede bütün sosyal donatılar düşünülmüş. Bütün üniteleri ile çok ayrıntılı detaylar konulmuş. Hastaların daha rahat ortamda sağlık hizmeti alabilmesi için her şey düşünülmüş. Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte inanıyorum ki Adıyaman'ın özellikle kamu noktasında tedavi hizmetleri sorununu bertaraf edecek ve ilimiz için ciddi bir kazanım olacaktır. Belki de Adıyaman ilk kez böyle bir proje ile tanışıyor. Hastanemiz beklediğimizin üzerinde kapasiteye ve ayrıntılara sahip. Modern bir sağlık birimine kavuşuyoruz. Projeyi incelerken bile heyecanlanıyorum. Bütün çalışmalar uyumlu bir şekilde devam ediyor. Tahmini olarak hastanemiz 2,5 yıl içerisinde tamamlanıp hizmete açılacak. İnşallah sıkıntısız bir şekilde bu projeyi hayata geçirebilir. Adıyaman'a bu yatırımın hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
Öte yandan, projesi tamamlanan 400 yataklı devlet hastanesinin Adıyaman'ın sağlık alanındaki hizmetlerine önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet İnan, Adıyaman'ın böyle modern ve gelişmiş bir hastaneye ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?