1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

41 yıllık kan davası sonlandı

Adıyaman'ın Kuyucak köyünde 41 yıl önce kız kaçırma ve bir kişinin ölümüyle başlayan kan davası, yıllar sonra barış yemeğiyle son buldu.

Adıyaman'a bağlı Kuyucak köyünde 41 yıl önce Çalışır ailesinden bir kişinin ölümüne sebep olan Çalışkan ailesi, daha sonra köyü terk ederek Mersin'e yerleşti. Yıllardan beri devam eden kan davası, Vali Halil Işık'ın İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı'ya talimat vermesiyle son buldu. Müftü Mehmet Emin Avcı'nın uğraşları sonucu barışmayı kabul eden iki aile, Kuyucak köyünde verilen barış yemeğinde bir araya geldi.

Duaların edildiği, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği barış yemeğinde tarafların
birbirlerine sarılması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Taraflar yıllardır devam eden kan davasını unutarak birbirlerine hasretle sarıldı.

Vali Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Müftü Mehmet Emin Avcı ve diğer kurum müdürleri de barış törenine katıldı. Vali Halil Işık, bir husumeti barışla noktalamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek her iki aileyi de kutladı.
Işık, "Öncelikle barışı seçen her iki aileyi de kutluyorum. Devlet olarak üzerimize düşeni yaptık ancak bu olayın gerçek kahramanları ailelerdir. Çünkü barış erdem ve fazilettir. Her iki aile de bunu göstermiştir" dedi.

Müftü Mehmet Emin Avcı ise 41 yıl önce meydana gelen olayın ardından aileler arasında sürtüşme yaşanmamasının, tarafların ne kadar olgun olduğunu gösterdiğini belirtti.

Çalışkan ailesinin büyüğü Mehmet Hanifi Çalışkan, Çalışır ailesine saygılarını sunduğunu, aileye kendilerini affedip evlerine davet etmelerinden dolayı minnettar olduklarını söyledi.

Mehmet Hadi Çalışır ise 41 yıldan beri ailelerin birbirlerine bir şey yapmadığını bundan sonra da yapmayacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 11:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?