1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

45 kiloluk Turna yakaladılar

Adıyaman'da bir balıkçı tarafından yakalanan 45 kilogram ağırlığındaki Turna balığı müşterilerin ilgi odağı oldu.

Adıyamanlı balıkçılar tarafından yakalan 45 kilogramlık balık, balıkçı pazarında görücüye çıktı. Göksu ve Fırat nehri arasında Malpınar köyü sınırları içerisinde bulunan barajda yakalanan 45 kilogramlık balık, balık almaya gelenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Balığı yakalayan balıkçı esnafından Bekir Yağar, baraja piknik amaçlı gittiklerini ve piknik esnasında zaman geçirmek için iki adet olta attıklarını dile getirerek, "Oltayı attıktan sonra piknik soframıza oturduk. Oltanın hareket ettiğini gördüm. Öncelikle küçük balık olduğunu düşündüm. Fakat oltayı tek başıma çekemeyeceğimi anladım. Başta korktum. Sonra arkadaşları çağırdım ve oltayı beraber çekmeye başladık. Balığı güçlükle karaya çıkardık. Geçen yıllarda da 130 kilogramlık bir balık yakalamıştım" diye konuştu.
Balığı alan ÖZGAP balıkçılık sahiplerinden Mustafa Gündoğan ise, en son bu büyüklükte balığı 5 yıl önce gördüğünü belirtti. Bu balığı İstanbul'da bulunan bir restorana satacaklarını kaydeden Mustafa Gündoğan, balığın fiyatını 350 TL olarak belirledi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 11:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?