1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

5 gündür oturuyorlar

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü'nde çalışırken, 2007 yılında işten çıkartılan 20 işçinin TPAO önünde 5 gün önce başlattıkları oturma eylemi devam ediyor. 5 gündür açılan çadır içerisinde barınan işçiler, kendilerine verilen desteklerden güç aldıklarını söylediler.

Eylemlerini hak ettikleri işe yeniden kavuşuncaya kadar devam ettireceklerini dile getiren işçilere, Sivil Toplum Örgütleri de destek veriyor. İşçilere yaptıkları ziyaretle destek verdiklerini gösteren Sivil Toplum Geliştirme Merkezi ve Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) üyeleri, işçilerin haklı bir mücadele ortaya koyduğunu belirtti. Bu eylemin çözüme kavuşmasını istediklerini vurgulayan AKALP Kadın Komisyonu Başkanı Ayla Pektaş, "Bütün işçi kardeşlerimizi destekliyoruz. Buradaki eylemin en kısa
sürede çözüme kavuşması için sivil toplum örgütleri olarak yetkili mercilere sesleniyoruz. Umarım en kısa sürede işlerine döneceklerdir. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz var" dedi.

Eylemi sürdüren 20 işçinin derneklerine üye olmalarını istemeyen İşsizler Derneği Başkanı İsmet Güneş ise şöyle konuştu:
"Gönlümüz bu arkadaşlarımızın bizin gibi mağdur olmamalarıdır. Desteğimiz arkadaşlarımızla. TPAO küçük bir kurum değil. Bu konuya duyarsız kalmayacaklardır. Bu arkadaşlarımızın bizim derneğin üyeleri olmasını istemiyoruz. Ekmeklerine geri döneceklerdir."

Eylemin kararlılıkla gerçekleştiğini ve bu sorunun memleket sorunu olduğunu ifade eden Petrol İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Zeynal Eroğlu, herkesi eyleme katkıda bulunmaya davet ederek, "5 gündür arkadaşlarımız kararlılıkla oturuyorlar. İnşallah talepleri karşılanacaklardır. Bu sorun memleketimizin sorunudur. Herkes kendi üzerine düşen görevi yaparsa en kısa sürede bu sorun çözüme kavuşacaklardır. Bütün Adıyaman'ın burada olması lazım. Arkadaşlarımızdan bu konuda duyarlılık göstermelerini istiyoruz.
Sendika olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. İnşallah muvaffakiyeti hep beraber yaşarız" diye konuştu.

İşten çıkartılan işçiler adına konuşan Zeynal Karakaşlı ise, kendilerine verilen desteklerden memnun olduklarını ve desteklerin devam ettiği sürece eylemlerine de devam edeceklerini belirterek, "Bize destek geldiği sürece biz buradayız. Sonuç alana kadar buradan ayrılmayacağız. Adıyaman halkından destek istiyoruz. Biz inancımızı yitirmedik. İnancımızı sonuna kadar yitirmeyeceğiz. İşimizin olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Gece-gündüz açtıkları çadırda konaklayan işçiler, müzik eşliğinde halaylar çekerek, çiftetelli oynuyor. Eylemlerini eğlenerek sürdüren işçiler, tek isteklerinin bir an önce işlerine kavuşmak olduğunu sözlerine eklediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 15:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?