1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

5 kundakçıdan 4'ü tutuklandı

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman'da meydana gelen araç kundaklama olaylarının ardından yakalanan 5 şahıstan 4'ünün tutuklandığı açıklandı.

Kundaklama olaylarıyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Adıyaman'ın huzurunu bozmak isteyenlere tokat gibi cevap verdi. Kundaklama olaylarının olduğu gün polis ekiplerinin şahısları kısa sürede yakalayarak adli mercilere teslim ettiğini belirten Sağlam, " 01 UA 041 plakalı otomobili kundaklayan E.E., C.E. ve M.B isimli şahıslar ile 02 KH 731 plakalı otomobili kundaklayan Ş.D ve H.K isimli şahıslar aynı gün içersinde yakalandı. Her iki olayla ilgili olarak yakalanan E.E., C.E., M.B. ve Ş.D mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, H.K ise tutuksuz yargılanacak. Bu iki olay birbirinden farklıdır, birbirleriyle bağlantısı yoktur" dedi.

Adıyaman'ın huzurunu bozmak isteyenlere aman vermeyeceklerini kaydeden Sağlam, "Emniyet teşkilatı olarak Adıyaman'ın huzurunu bozdurmayacağız. Bozmak isteyenlere aman vermeyeceğiz. Huzuru bozmak isteyenler ayaklarını denk alsın. Burada özellikle ailelere büyük görevler düşüyor. Kundaklama olaylarını gerçekleştiren kişilerin yapılarına baktığımızda ailesi tarafından benimsenmeyen ve sevilmeyen kişiler olduğu ortaya çıkıyor. Aileler çocuklarına sahip çıksın ve ilgilensin" şeklinde konuştu.

Meydana gelen kundaklama olaylarının bir tanesinin hırsızlık, diğerinin terör amaçlı olduğu öğrenilirken, kundakçılardan C.E.'nin üniversite öğrencisi olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 15:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan demirçalı IP: 88.247.34.xxx Tarih : 2.03.2008 12:59:21

ben hasan demirçalı yozgat pmyo öğrencisiyim.adıyamanlıyım.öncelikle sayın adıyaman emniyet müdürümüze daha sonra 24 saat görev başında bulunan emniyet teşkilatı mensubu abilerime çok teşekkür eder hepsinin ellerinden öperim.ülkemizi bu tür eylemler yaparak yıldıramazlar.yakında benimde mensubu olacağım bu teşkilat var olduğu sürece bu tür eylemler bize vız gelir.