4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

50. yıl kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

Adıyaman’ın il oluşunun 50. yılı münasebetiyle organize edilen 50. yıl şenlikleri bugün başladı.
1 Aralık 1954 yılında Malatya’dan ayrılarak il olan Adıyaman’da coşkulu kutlama yapılıyor.

Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 50. yıl şenlikleri bugün başladı. Bir hafta sürecek şenliklerde çeşitli etkinlikler yapılacak. Etkinlikler kapsamında organize edilen kortej yürüyüşü Adıyaman Valiliği önünde son buldu.

Yürüyüşe Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Namık Boran, Adıyaman Ak Parti milletvekilleri Mahmut Göksu, Hüsrev Kutlu, Faruk Ünsal, daire müdürleri, öğrenciler, halkoyunları ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

Korteje Malatya Belediyesi Mehteran takımı öncülük ederek, Adıyaman caddelerini ezgileri ile inletti. Kutlamalara katılanlar, binalarda bulunan vatandaşlar tarafından sık sık alkışlandı. Halk oyunları ekipleri davul zurna eşliğinde gösteriler sergiledi. Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Adıyaman’ın il oluşunun 50. yılı heyecanının yanında, ileriye dönük atılımların beklentisi içersinde olduklarını belirterek, "Biz bu etkinlikleri fantezi olsun diye düzenlemedik. Biz bunun Adıyaman’ın atılımı için bir başlangıç olacağı kanısı ile bu organizasyonu yaptık. Bütün Adıyamanlılar bu coşkulu törene katılarak birlik mesajı veriyorlar" dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, Adıyaman’ın il oluşunda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Geçmişte Adıyaman’ın il olmasında katkıları olan insanların gayretleri sayesinde Adıyaman’ın il oluşunun güzelliklerini yaşıyor" diye konuştu.

adıyaman
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 13:09:05
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?