1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

55. yıl koşusu

ADIYAMAN'IN İL OLUŞUNUN 55. YILDÖNÜMÜ

Adıyaman'ın il oluşunun 55. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında atletizm yol koşusu düzenlendi.

Küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde erkekler ve kızların yarıştığı atletizm yol koşusunda kıyasıya mücadele yaşandı. Adıyaman'ın il oluşunun 55. yıl dönümü nedeniyle belediye tarafından düzenlenen kros yarışmalarında dereceye girenlere madalya ve altın hediye edildi. Dört kategoride düzenlenen yarışmalara 110'u erkek, 60'ı kız olmak üzere toplam 170 sporcu katıldı. Yarışmalar sonunda madalya töreni düzenlendi.

Madalya törenine Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş ve bazı daire müdürleri katıldı.

Törende konuşan Vali Ramazan Sodan, Adıyaman'ın il oluşu ile birlikte kentin ekonomik, sosyal ve kültürel olarak hızlı bir gelişme gösterdiğini belirterek, Adıyaman'ın il oluşunda emeği geçenleri kutladı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, kentin son yıllarda çağdaş bir kentleşme sürecine girdiğini kaydederek, "Şehrimiz ticaret, sanayi ve kültür kenti olma niteliğiyle bölge ve ülke kalkınmasına önemli katkılarda bulunmuştur. Özellikle tarih ve kültür kenti olma özelliği ile bölgede öncü olmaya aday bir kente dönüşmüştür. Havasıyla ve suyuyla büyümüş, toprağıyla yoğrulmuş, kültür ve tarihi birikimiyle şekillenmiş bir Adıyamanlı olarak Adıyaman'ın il oluşuna emeği geçen kişilere ve kuruluşları kutlar,

saygılar sunarım" dedi.

Yarışmalarda küçük kızlar kategorisinde Seren Dicle, küçük erkekler kategorisinde Erkan Bektaş, Yıldız erkekler kategorisinde Yusuf Aslan, yıldız kızlar kategorisinde Ebru Tekin, genç erkekler kategorisinde Ömer Yıldırım, genç kızlar kategorisinde Ebru Beyazyıldız, büyük kızlar kategorilerinde Sibel Karakoç birinci olurken büyük erkeklerde ise Murat Güder birinci oldu.

ADIYAMAN'IN İL OLUŞUNUN 55. YILDÖNÜMÜ
ADIYAMAN'IN İL OLUŞUNUN 55. YILDÖNÜMÜ
ADIYAMAN'IN İL OLUŞUNUN 55. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 13:42:04
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 17:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?