1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

6 ayda 5 bin 604 kişi icralık oldu

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) Başkanı Mustafa Salman, küresel krizden Adıyaman'ın en ağır şekilde etkilendiğini belirterek, 2009'un ilk 6 ayında 5 bin 604 kişinin icralık olduğunu söyledi.

AESOB Başkanı Mustafa Salman, Kahveciler Odası Başkanı Sinan Turan, Berberler Odası Başkanı Mehmet Nuri Daşdan, Terziler Odası Başkanı Osman Demir, Fırıncılar Odası Başkan Vekili Kadir Akbaş ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Anaç ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

 Geçtiğimiz günlerde Adıyaman'da düzenlenen 'Kriz Varsa Çare Var' toplantısında dile getirilen Adıyaman'ın ekonomik verilerinin gerçeği yansıtmadığını savunan Salman, icra müdürlüklerindeki dosya sayısının geçen yıla oranla fazla olmasına dikkat çekti.

Küresel krizin ülkemizdeki ve özelikle Adıyaman'daki yansımalarının üzüntü verici olduğunu kaydeden Salman, "Adıyaman 1. İcra Müdürlüğü 2008 yılının başından sonuna kadar 3 bin 451 icra dosyasını işleme koyarken, 2009 yılının başından 13 Temmuz tarihine kadar bu sayı 2 bin 850'ye, 2. İcra Müdürlüğü'nde 2008 başından sonuna kadar 3 bin 110 dosya işleme konulurken, 2009 yılının başından 13 Temmuz tarihine kadar bu sayı 2 bin 754'tür. İcra müdürlüklerindeki toplam dosya sayısı 5 bin 504 olmuştur. Ortaya konulan bu rakamlar gerçekten şaşırtıcı ve korkunçtur" dedi.

Esnafın içinde bulunduğu kötü durumun altını çizen Salman, "Şehrin en işlek ve canlı olması gereken yerlerindeki dükkanların çoğu ya kiracı bulamıyor ya da içinde bulunan esnaf siftahsız ve kirasını ödeme zorluğu yaşadığı için iş terkine gitmemeye çalışıyor. Bunun dışındaki veriler bizim için anlamsızdır. Başka bir deyişle olaya tek gözle bakmaya benzer. Bütün sosyal katmanları göz ardı etmek, yapılacak yanlışlıkların en büyüğüdür. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, yaşadığımız durum giderek yavaşlayan ve durmak üzere olan bir çark gibidir. Bilindiği gibi çarkın dişlerinde meydana gelebilecek bir zarar, çarkın yavaşlamasına neden olacaktır. Yaşanan krizin ardından meydana gelen durum da bunun göstergesidir. Durgunluk, aşırı vergi ve kira yükü protestolu senetler kabus gibi esnafımızın üzerine çökmektedir. Karşılıksız çeklerin ve senetlerin artması, ciroların düşmesi esnafımızın kötü durumunu bir kez daha zorlaştırmıştır. Adıyaman'da yaratılmaya çalışılan iyi hava, ne yazık ki iflaslara, dükkanların kapatılmasına ve merkezdeki birçok dükkanın boşalmasına engel olamamıştır" diye konuştu
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 16:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?