6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

6 kez hamile kaldı 7.' de doğurdu

9 yıldın beri evli olan ve 6 defa hamile kalmasına rağmen doğuma yakın anne karnında bebekleri ölen Fatma Arslan 7. gebelikte bebek sahibi olabildi. 

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde oturan Fatma ve Süleyman Arslan çifti 9 yıldan beri bebek sahibi olmanın özlemini yaşıyordu. Fatma Arslan 9 yıl boyunca 6 defa hamile kalmasına rağmen tüm gebeliklerinde, gebeliğin 8 ve 9'uncu aylarında bebeklerini anne karnında kaybetti. 

Gebeliğin miyat döneminde (doğumun zamanı geldiği) bilinmeyen bir nedenden dolayı bebeklerini dünyaya getiremeden, bebeklerinin hayatlarını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşayan Fatma Arslan, 7. hamileliğinde bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşadı. 

7. gebeliğinin ikinci ayından itibaren Tarsus ilçesinden Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne gelerek, Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Dilek Güler'in kontrolünde gebelik geçiren Fatma Arslan, 7. bebeğini dünyaya getirdi. 4 kilo 200 gram ağırlığında ve 52 santim boyunda nur topu gibi bir bebekleri olan Arslan çifti, ismini vermedikleri bebeklerinin göbek isminin doktorlarının ismi olan 'Dilek' adını vereceklerini söylediler. 9 yıl sonra bebek sahibi olan Arslan ailesi bebeği kucaklarından indirmiyor. Anne ve baba dünyaya gelen bebeklerini sürekli öpüp kokluyor. 

Mutluluktan konuşmakta güçlük çeken anne Fatma Arslan, 7. gebeliğinde zorlu bir aşama geçirdiğini fakat mutlu sona eriştiğini dile getirerek, "Bu benim 7. gebeliğim fakat ilk defa bebeğimi kucağıma alıyorum. Diğerlerinde bebeklerimi yaşatamadılar. Önce Allah sonra doktorumuzun sayesinde bebek sahibi oldum. Bayağı zorlu aşamalar geçirdik ama çok şükür en sonunda bebeğimi kucağıma alabildim. Bu duyguyu 9 yıldan beri yaşamamıştım ve bu tarif edilmez bir duygu. Bu duyguyu anlatmam mümkün değil, yaşanması gerekiyor" dedi.
 
Baba Süleyman Arslan ise, bebek sahibi olmayanlar için dua ederek, "Allah bebekleri olmayanlara da bebek versin. Bebekleri olmayanların kucaklarını bebekle doldursun" diye konuştu.
Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Dilek Güler de annenin hamileliğinin son döneminde bebeklerini kaybettiğini fakat 7. gebeliğinde sıkı bir gözetim altına alındığını kaydederek, "Annenin diğer 6 gebeliğinde bebeklerin hepsi miyat döneminde anne karnında ölüyorlardı. 2 aylıkken bize geldi ve gebeliğini takip ettik. Gebelik takibi sırasında, annede gebeliğe bağlı diyabet gelişti fakat sıkı bir takiple bebeğini kucağına verdik. İkinci sezeryanını yaşayan anne gayet sağlıklı ve 9 yıldan sonra bebek sahibi oldu. Bir doktor için bir annenin kucağına bebeklerini vermek en büyük mutluluktur" şeklinde konuştu. 

Üç gün boyunca 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde gözetim altında tutulan anne ve bebek daha sonra taburcu edilerek, Tarsus ilçesine gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 18:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?