1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

6 kişilik heyet Romanya yolcusu

Adıyaman Ticaret Meslek Lisesi'nin de ortağı olduğu AB projesi kapsamında Romanya'da yapılacak toplantıya katılmak üzere Ticaret Meslek Lisesinden 6 kişilik heyet Romanya'ya gidiyor.

Ticaret Meslek Lisesi'nin, Macaristan koordinatörlüğünde Romanya, İtalya, Polonya ve Slovakya ile ortak olduğu AB projesi kapsamında 2 öğretmen ve 4 öğrenciden oluşan kafile Romanya'ya gitmek için hazırlanıyor. Daha önce İtalya ve Macaristan'a giden heyet bu kez Romanya'da eğitimi öğrenecek. 11 Eylül 20009 tarihinde yapılacak toplantıya katılacak olan heyet, 6 Eylül Pazar günü Adıyaman'dan ayrılacak.

2008 yılında kabul edilen Europa Quiz (Avrupa'da Sınav) konulu projenin amacı; öğrencilere sınavları sevdirmek ve bir oyun haline getirmek şeklinde açıklandı. Romanya'ya gidecek heyetin başkanlığını yapacak olan Okul Müdürü Sabri Arslan, projenin 2008-2010 yıllarını kapsadığını belirterek, proje maliyeti olarak 23 bin Euro kaynak ayrıldığını açıkladı.

Arslan,"Genel ve mesleki eğitimin yanı sıra eğitimle ilgili tüm alt program ve faaliyetleri bütüncül bir yaklaşımla tek bir programda toplayan Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP), yeni kuralları, basitleştirmeleri ve ülke merkezli faaliyetlerdeki artış nedeniyle özel bir önem taşımaktadır. Bu sebeple okulumuzun ortak olduğu AB projesi Comenius programına dahildir. Comenius programının temel amacı okul eğitimi alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak, kültürel diyalogu sağlamak ve dil öğrenimini teşvik etmektir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 14:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?