7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

60 kilo kaçak et ele geçirildi

ADIYAMAN'DA KAÇAK ET ELE GEÇİRİLDİ

Adıyaman Belediyesine bağlı zabıta ekipleri ve Tarım İl Müdürlüğü denetleme ekiplerinin, kentte et satışı yapan kasap ve marketlere yönelik yaptığı operasyonda 60 kilogram kaçak et ele geçirildi.

İhbar üzerine harekete geçen ekipler, kentte et satışı yapan birçok market ve kasap dükkanına girerek etleri inceledi. Yapılan incelemeler sonucunda birçok kasap ve markette 60 kilogram kaçak et ele geçirildi. Yakalanan bozuk ve kaçak etler zabıta ekipleri tarafından imha edildi.

Son zamanlarda ülke genelinde ki spekülasyonlar sonucu vatandaşların tedirgin bir biçimde et aldığını söyleyen Tarım İl Müdürlüğü Gıda Denetim Kontrol Şube Müdürü Mehmet Eskici, "Ülke genelinde spekülasyonlar yaşanmaktadır. Toplu tüketim yerlerinde satılan at ve eşek etleri vatandaşları tedirgin ediyor. Bunun için her ihbarı değerlendirerek, denetimlerimizi yapıyoruz. Bugün yaptığımız denetimler sonucu 60 kilogram kaçak ve bozuk et ele geçirdik. Bu etlerin ne olduğu konusunda şuan bir fikrimiz yok.

Etlerin durumu aldığımız numunelerde yapılacak işlemlerden sonra belli olacak. Bozuk ve kaçak etleri yakaladığımız yerlere idari para cezası kesildi" dedi.

ADIYAMAN'DA KAÇAK ET ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 18:05:00
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 12:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?