1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

7 ayın hesabını verdi

BAŞKAN TURANLI, 7 AYLIK HİZMETİNİ ANLATTI

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, belediyenin 7 aylık faaliyetlerini düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Kahta Belediyesi'nde kapısının herkese açık olduğunu ve bütün Kahtalıların, belediyede olup bitenden haberdar olmaya hakkı olduğunu söyledi.

Başkan Yusuf Turanlı, "Kahta Belediyesi kimsenin şahsi veya ailevi kurumu değildir. Kahta Belediyesi halkımızın kurumudur. Bizler burada gelip geçici birer hizmet adamıyız. Belediyeyi devraldığımız günden beri halk adına, Kahta adına çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Bugüne kadar 20 km'lik asfaltlama ve 60 bin metrekare de kilitli parke taşı çalışmamız olmuştur ve bu çalışmalarımız devam da etmektedir. Üç ayrı ekip olarak sürdüğümüz çalışmalarımızda bir yenilik yaparak, yol yapım ve işçi masraflarını üstlenen iş adamlarımıza yaptıkları sokak ve caddeye verilmek üzere isim hakkını vermeyi kararlaştırdık. İlk olarak bir Beton Şirket Sahibi 6 bin metrekarelik yolun masraf ve işçi ücretini üstlendi. Böylece yapılan o yolun isim hakkı da o kişiye ait olacak. Bu şekilde isimlerini yaşatmak isteyen iş adamlarımız bizlerle irtibata geçerek, konu hakkında bilgi alabilirler" dedi.

Başkan Turanlı, bugüne kadar Girne ve Karşıyaka Mahalleri olmak üzere iki tane çocuk parkı yaptıklarını ifade ederek, "Üçüncü parkımızı da 700 metrekarelik alana sahip olan eski mezbahanenin yerinde yapmayı düşünüyoruz. Gerekli alt yapı çalışmalarımız başlamış olup, çalışmalar tamamlandıktan sonra parkın yapımına hemen başlanacak. Öte yandan 12 dönümlük alanda yapılan yeni mezbahanemiz de aktif bir şekilde faaliyettedir. Yedi aylık süre zarfında belediyeye 9 adet araç tahsis edildi. Bu araçlardan biri hibe olup, 8 tanesi de tarafımızca peşin parayla alınmıştır. Bugüne kadar geçmiş dönemlere ait 900 milyarlık borç da ödenmiştir. Şunu da belirtmek isterim ki; Türkiye'nin neresi olursa olsun bütün belediyelere gelen paranın aynısı bizlere de gelmektedir. Yani bizlere ekstradan bir para gelmemektedir. Bizler gelen bu parayı en iyi şekilde değerlendirerek halkımıza en kaliteli şekilde hizmet verme çabasındayız. Ayrıca halkın seçmiş olduğu herkese saygımız vardır. Geçmiş dönemlerde hizmet veren bütün başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler de bu bayrak yarışında en iyi ve en kaliteli şekilde hizmet verme çabasındayız. Bizler birer emekçiyiz, seçme kararını veren halktır. Hangi belediye olursa olsun iş yapamıyoruz, bütçemizden kesinti yapılıyor deniliyorsa; bilin ki o başkanda sorun vardır. Bizim bütçemizin yaklaşık yüzde 40'ı kesintilerden dolayı her ay gönderilmiyor. Buna rağmen çalışmalarımız sürüyor ve kasamızda da sürekli nakit paramız da bulunmaktadır" dedi.

Doğal gaz çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Turanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Doğalgaz ile ilgili haberler çıkmakta ve bizlerde bunu yakından takip etmekteyiz. Bugüne kadar belediyemizde doğalgazla ilgili hiçbir meclis kararı alınmamıştır. Bu karar alınmadan da gerekli çalışmalar yapılamaz. Bizler ilk defa meclis kararı alıp, ilgili firmaya sunacağız ve doğalgazın bir an evvel Kahta'ya getirilmesi için gayret içerisinde olacağız. Son olarak özellikle şunu belirmek isterim ki; benim başkanlığım süresince her türlü hesabım şeffaf olacaktır. Her kesime istediği zaman hesap vermeye hazırım, hatta 1 liranın bile hesabını vermeye hazırım. Bu belediye halkın belediyesidir. Bu belediye halka hizmet etmek için vardır. İsteyen herkes belediyeye gelip hesap sorabilir. Belediyede yapılan ihaleler ya da yapılan harcamalar hakkında bilgi alabilir. Bizler her zaman şeffaf olacağız ve her an hesap vermeye de hazır olacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 22:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?