1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

70 işçi yemekten zehirlendi

ADIYAMAN’da, Altınşehir ve Organize Sanayi Bölgesi'nde SANKO Holding’e ait tekstil ve çimento fabrikalarında çalışan 70 işçi, gıda zehirlenmesi belirtisi ile hastaneye kaldırıldı.

Adıyaman’da SANKO Holding’e ait Altınşehir ve Organize Sanayi Bölgesi'nde tekstil ve çimento fabrikalarında çalışan 70 işçi bu sabah baş dönmesi, mide bulantısı ve ishal gibi şikayetlerle hastanelere kaldırıldı. Serum bağlanan işçilerden tahlil için kan ve gaita örnekleri alındı.

Adıyaman 82'inci Yıl Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Dr. Servet Kölgeler, işçilerin yedikleri yemekten zehirlenmiş olabilceklerini söyledi. Devlet Hastanesinde tedavileri devam eden işçileri, Adıyaman Valisi Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti. SANKO Tekstil İşletmeleri Genel Müdürü Mümin Vatansever ve diğer idareciler de hastanedeki işçileri yalnız bırakmadı.

İşçilerin dün işyerinde öğle yemeğinde kadınbudu köfte, mercimek çorbası ve salatadan oluşan menüyü yedikten bir süre sonra sonra rahatsızlandıkları, gece boyunca rahatsızlıkları geçmeyince bu sabah hastanelere kaldırıldıkları belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA / DHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 14:02:18
Güncelleme :7 Mart 2008 Cuma 14:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?