7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

82. Yıl Devlet Hastanesi örnek oldu

82. YIL DEVLET HASTANESİ ÜLKEYE ÖRNEK OLDU

Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi tarafından 2006 yılından beri yapılan 'Evde Bakım Hizmetleri' uygulamasını Sağlık Bakanlığı Türkiye genelinde uygulamak için harekete geçti.

Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi ve birkaç ildeki bazı sağlık kuruluşları tarafından ilk olarak uygulanan 'Evde Bakım Hizmeti'ni Türkiye genelindeki tüm sağlık kuruluşlarında uygulamak için Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri Bilimsel Çalışma Komisyon'u oluşturdu.

Oluşturulan bu komisyonu 4'ü çeşitli araştırma hastanelerinde görevli profesörlerin de içinde bulunduğu 8 kişi arasında 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Melek Güler de davet edildi.

Komisyon üyeleri Türkiye genelinde uygulanması planlanan hizmetle ilgili görüş ve düşünceleri dile getirerek, uygulamaya yön verecekler.

82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Melek Güler, 2006 yılından beri verilen bu hizmetten bu güne kadar yaklaşık bin kişinin faydalandığını ve şuan aktif hasta sayısının 185 olduğunu belirtti.

Bu hizmetin model olmasının Adıyaman ve hastane adına onur olduğunu kaydeden Güler, "Bu komisyona katılacak olmam benim, hastanemizin ve Adıyaman'ın onurudur. Bu hizmetin vatandaşlar tarafından kabul görmesi ve ülkeye örnek olması güzel bir olaydır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 14:51:02
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 18:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?