1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

9 aylık 'Tırpan 2' operasyonu

Adıyaman Emniyet Müdürlüğünü bağlı Kaçakçılık ve Organize Şube ekipleri tarafından 9 ay süren 'Tırpan 02' operasyonu neticesinde; 9 kilo 149 kilogram esrar maddesi, 910 adet uyuşturucu hap, 4 adet sahte 100 YTL ve 1 adet sahte 50 YTL ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından uyuşturucu madde ve sahte parayı piyasaya süren şahıslar, 9 ay süresince takibe alındı. 'Tırpan 02' operasyonu için düğmeye basan polis, kent merkezinde 21 ayrı noktaya eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyon kapsamında 12 uyuşturucu madde ticareti, 2 uyuşturucu hap olayı, 3 adet hırsızlık olayı, 1 adet bıçakla yaralama olayı, 1 adet tehdit olayı, 1 adet silahla yaralama ve 3 adet piyasaya sahta para sürme olayı olmak üzere toplam 24 olay aydınlatıldı.

Operasyonda ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 adet tabanca, bu tabancalara ait çok sayıda mermi, 9 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu tüfeğe ait çok sayıda fişek ile 1 adet sahte nüfus cüzdanının ele geçirildiğini bildiren Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, operasyonların aralıksız devam edeceğini söyledi.

Öte yandan, Adıyaman merkezden 2 aracın uyuşturucu madde temin etmek için Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi ve Diyarbakır'ın Çermik ilçesine gidereceği bilgisini alan Kaçakçılık ve Organize Şube ekiplerinin Şanlıurfa'nın Hilvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte düzenledikleri operasyonda, 5 şahıs kullanmakta oldukları 2 araçta 11 kilogram kubar esrar maddesi ile yakalandı. Adli mercilere sevk edilen 5 kişi cezaevine gönderildi.

Olaylarla ilgili açıklama yapan Vali Ramazan Sodan, 'Tırpan 02' operasyonu kapsamında yakalanan ve adli mercilere sevk edilen 22 şahıstan 20'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 14:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?