6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

9 üniversite personeli gözaltında

4 MÜTEAHHİT VE 9 ÜNİVERSİTE PERSONELİ GÖZALTINDA

Adıyaman Üniversitesi'ne polis tarafından yapılan şafak operasyonunda ihaleye fesat karıştırıldığı ve yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle 4'ü müteahhit, 9'u üniversite personeli olmak üzere 13 kişinin gözaltına alındığı belirlendi.

Önceki gün Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Adıyaman Üniversitesi Rektörlük binasına şafak baskını yaparak çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. İhaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk iddiaları üzerine Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na gerçekleştirilen operasyon kapsamında çok sayıda evrak ve bilgisayarlara el konulmuştu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük binasına yapılan operasyon sonrasında il dışında bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ün görüşme ve toplantılarını yarıda keserek Adıyaman'a geldiği öğrenildi.

Operasyon kapsamında Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan tüm ihale dosyalarına el konulduğu, Adıyaman Üniversitesi Genel Sekreteri ve Yapı İşleri Daire Başkan Vekili G.B'nin de aralarında bulunduğu 9 üniversite personeli ile 4 müteahhidin gözaltında olduğu bildirildi.

Operasyon ile ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 12:15:00
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 15:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?