1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

94 çocuğun sigortası iptal edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kasım Tekin, 15 yaş altında sigortalı gösterilen 95 kişinin, 94'ünün sigortasının iptal olduğunu açıkladı.

SGK İl Müdürü Kasım Tekin, başlatılan kampanya ile çocuklarını sigortalı yapmak isteyen vatandaşların SGK binasına akın ettiğini açıkladı.

Çalışmadıkları halde sigortalı gösterilen çocukların denetimler sonrasında sigortalarının iptal olduğunun altını çizen Tekin, Adıyaman'da da konuyla ilgili zor günler yaşadıklarını belirterek, "5510 sayılı reform ile emeklilik yaşının arttırılması ile kamuoyunda oluşan kampanya ile SGK'lar da yoğunluklar oluştu. Adıyaman'da 6 bin 283 kişinin tescili yapıldı. Bunlardan 15 yaş altındaki kişilerin tescillerinin yapılması kanunen çok zor olduğu bilinmektedir. O dönem içerisinde 15 yaş altında 95 kişinin girişi yapılmıştı. Bu girişleri yapılan kişilerin kontrolü gerekiyordu. Yapılan kontroller sonucunda girişi yapılan 95 kişinin, 94'ünün usulüne uygun veya hiç çalışmadığını tespit ettik ve 94 kişinin iptalini gerçekleştirdik. Ayrıca 316 kişinin de hayali giriş yapıldığını tespit ettik. Toplam 416 kişinin geriye dönük iptallerini yaptırdık. Kontroller kendi kontrol memurlarımız ile yaptık. Kontrol memurlarımıza kontroller için mecburen görev çıkartıyoruz. Bu görev çıkarttığımız arkadaşlarımız da verilen adreslere bizzat giderek tenkitler yapıyorlar. Kişinin çalışıp çalışmadığını tespit ediyorlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 16:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?