1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

AB projesi kabul edildi

Besni ilçe Belediyesi’nin hazırladığı 'Bütün Emek Sorunsuz Nesil İçin (BESNİ)' adlı eğitim ve uygulama projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi.

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında sivil toplum diyalogunun desteklenmesi kentler ve belediyeler hibe programı kapsamında Besni Belediyesi tarafından hazırlanan 'Bütün Emek Sorunsuz Nesil İçin (BESNİ)' adlı eğitim ve uygulama projesi kabul edildi.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Ankara'da hibe sözleşmesini imzaladıkları ve projenin maliyetinin yaklaşık 227 bin Euro olduğu ve Adıyaman'da kabul edilen en yüksek bütçeli AB projesi olduğunu söyledi.

Başkan Öztürk, proje kapsamında İtalya'daki Comunita Montana Alta Val Polcevera ile ortaklık kurarak ve işbirliği içinde karşılıklı deneyim paylaşımları, çalışanların eğitimi, katı atık yönetimi, bilinçlendirme ve sosyal etkinlikler gibi konularda çalışmalar yapılacağını söyledi. Öztürk,"Amacımız, halkımıza yüksek kalitede belediye hizmetleri sunabilmek ve Türkiye ile Avrupa Birliği arasında kültürel kaynaşmayı geliştirerek farklı görüşlere ve kültürlere saygı gösterilmesini sağlamaktır. Bu amaçla hazırladığımız proje, AB tarafından kabul gördü. Projenin uygulamasına başlandı ve 12 ay boyunca devam edecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 18:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?