1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

ABD konsolosu Green Adıyaman'da

ABD'nin Adana Konsolosu Eric Green, 'Anadolu Sultanları Projesi' adı altında düzenlenecek olan etkinliğe katılmak üzere Adıyaman'a gelerek Vali Ramazan Sodan'ı ziyaret etti.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Anadolu İş Kadınları Derneği işbirliği ile Adıyaman'daki kadın ve genç kızların eğitimlerine yönelik 'Anadolu Sultanları Projesi' başladı. Proje kapsamında, Adıyaman'a gelen ABD Adana Konsolosu Eric Green, ilk olarak Vali Ramazan Sodan'ı ziyaret etti. Eric Green'in ziyaretine Anadolu İş Kadınları Derneği Başkanı Hayriye Ersoy ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Vali Ramazan Sodan, Adıyaman'ın gelişmekte olan bir il olduğunu belirterek, sanayinin yanı sıra turizmi de geliştirmek istediklerini kaydetti.Sodan, sivil toplum kuruluşlarıyla Adıyaman'da ki bayanların işgücüne katılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

ABD Adana Konsolosu Eric Green, kadınların sorunlarının giderilmesi konusunda kendilerinin de katkı sağlamak istediklerini ve bu nedenden dolayı etkinliklere katılacaklarını dile getirdi.

Anadolu İş Kadınları Derneği Başkanı Hayriye Ersoy ise kendilerinin etkinliğine katkı sağlanmasından dolayı kendilerinin mutlu olduğunu dile getirerek, "Amacımız kadının nerede olursa olsun güçlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasıdır.ABD gibi başka bir kıtada bulunan ülkenin yetkililerinin bizleri kırmayarak gelmeleri bizleri çok mutlu etti" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 13:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?