1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

AB'li öğrenciler Adıyaman'da

Adıyaman Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin de (AGSL) içerisinde yer aldığı Comenius Hayat Boyu Öğrenme projesinin finali Adıyaman'da gerçekleşecek. Proje kapsamında İspanya ve Romanya'dan 20 kişilik öğrenci ve öğretmen kafilesi Adıyaman'a geldi.

Daha önce proje çerçevesinde iki ülkeye giden AGSL öğretmen ve öğrenciler bugün proje ortaklarının Adıyaman'da ağırlıyor. Kentin tarihi ve doğa güzelliklerini gezecek olan kafilenin Adıyaman'ı beğendikleri kaydedildi.

Kafilenin 6 gün Adıyaman'da kalacağını söyleyen AGSL Müdürü Zeynal Özçakmakçı, projenin amacını bilgisayar, kamera ve fotoğraf makinesinin eğitimdeki yeri ve sağladığı katkılar olarak açıkladı. Proje kapsamında öğrencilerin kültürel bazda bilgi alışverişlerinde bulunduklarını dile getiren Özçakmakçı, bu tür alan çalışmaları ile projenin daha verimli hale geldiğini belirtti.
Öte yandan kafilenin 8 Mayıs Cuma günü UNESCO tarafından dünyanın 8. harikası olarak gösterilen Nemrut Dağı'na çıkacakları, Karakuş tepesi ve Cendere köprüsünü gezecekleri ve sonrasında Atatürk barajını inceleyecekleri öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 11:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?