7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Acılı baba isyan etti

ACILI BABA AĞIR KONUŞTU

Cinayet kurbanı Esra Yaşar'ın babası İsmet Yaşar, katil zanlısının yakalanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Benim çocuğumu öldüren kişinin benim paramla cezaevinde besiye alınmasını istemiyorum" dedi.

Taziye evinde taziyeleri kabul eden acılı baba İsmet Yaşar, katilin idam edilmesi gerektiğini belirterek, hukukun yeniden düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Kızının gazetelerde çıkan haberlerine bakan baba İsmet Yaşar, zanlının yakalanmış olmasının haliyle kendilerini teskin ettiğini fakat başka anne ve babaların yüreklerinin yanmaması için suçu ve suçluyu caydıracak önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Yaşar, "Bizim gibi annelerin babaların yüreğinin yanmaması için suçu ve suçluyu caydıracak güçlü tedbirler alınması gerek. Müeyyidelerin daha aktif daha hızlı ve bir şekilde, caydırıcı olması gerekir. Bu gün benim param onların beslenmesine ve devletin gereksinimine gidiyor. Hem benim çocuğumu öldürsünler hem de gidip cezaevinde benim paramla besiye alınmışlar gibi beslensinler. Ben bunu istemiyorum" dedi.

Kendi toplumumuza uygun hukukla idare edilmek istediklerini belirten Yaşar, "Bizim toplum yapımız Avrupa ile aynı değil. Biz tutmuşuz Fransa, İtalya, İsviçre ve Almanya'nın hukukunu almışız. Biz kendi toplumuza uyan bir hukukla muamele görmüyoruz Biz Avrupa'nın bize telkinleri ile kendi insanımızı cezalandırıyoruz. Bununda doğru olacağını sanmıyorum. İdam kararının bundan sonra ki her türlü bu ve benzeri suçlarda uygulanması gerekmektedir. Kesin olarak buna inanmaktayım. İdam kararının buna benzer olayların bıçak gibi kesilmesidir" şeklinde konuştu.

ACILI BABA AĞIR KONUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 17:05:01
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 17:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?