1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Aday adayları ittifak yaptı

Adıyaman merkeze bağlı Hasancık beldesinde yerel seçimler öncesinde belediye başkan aday adayları bir araya gelerek mevcut başkanın fazla seçmen yazdığı iddiasında bulundu. 

Belde meydanında bir araya gelen aday adayları ve destekçileri beldelerinde 600 seçmenin bulunduğunu, 700 seçmenin ise başka yerlerden getirilerek beldeye seçmen olarak yazdırıldığı şeklinde iddiada bulundular. 

Çeşitli partilerden belediye başkan aday adayı olan Kadir Taşar, Yusuf Yılmaz ve Osman Bazoğlu yerel seçimler öncesinde mevcut belediye başkanı tarafından dışarıdan seçmen getirilerek seçmen listesine yazıldığını iddia ettiler. Aday adayları Hasancık beldesinde 4 mahallenin bulunduğunu fakat yerel seçimler öncesinde Merkez Mahallesi adı altında bir mahalle ortaya çıktığını savundular. 

Aday adayları adına Kadir Taşar, "Beldemizde 2 defa seçim yapılmış ve bu yapılan mahalli seçimlerin ikisinde de Hasancık beldesiyle ilgisi olmayan kişiler gelip oy kullandılar. Hasancık Beldesi kendi oylarıyla seçilen başkanla yönetilsin. Sandık seçmen listeleri incelendiğinde 700 civarında yine yabancı seçmen yazılmıştır. Bu 700 seçmen beldemiz tarafından tanınmamaktadır. Bu seçmenlerin gelip kasabamızda oy kullanmaları durumunda hoş olmayan görüntülerin çıkacağını şimdiden belirtiyoruz" diye konuştu. 

Hasancık Belediye Başkanı Fayik Baki ise, beldelerinde Merkez Mahallesi'nin olmadığını belirterek, "Bu kişilerin iddia ettikleri Merkez Mahallesi'nin olup olmadığını nüfus müdürlüğünden öğrenebilirsiniz. Böyle bir mahalle yok. 2004 seçimlerinde nüfusumuz 2 bin 700 iken seçmen sayımız 2 bin 59 idi. Bu gün ise nüfusumuz 3 bin olup, seçmen sayımız bin 400'dür. Geçen dönem bizim beldede 8 kişi belediye başkan adayı oldu. Geçen dönem geçerli oy bin 305 oydu. Ben belediye başkanı seçildiğim seçimde seçmen sayısı bin 700’dür. Yani biz fazla seçmen yazdırmadık" şeklinde iddialara cevap verdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 17:46:48
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 19:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?