1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman, Süryanileri ağırlayacak

Adıyaman’da yaşarken Almanya, İsviçre, Fransa, Amerika ve Türkiye’nin çeşitli illerine göç eden Süryaniler, "Büyük Ayin"e katılmak üzere Adıyaman’daki Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi'nde 29 Haziran’da bir araya gelecek .

Hz. İsa’nın Mor Petrus ve Mor Pavlus isimli iki havarisinin adıyla anılan, Adıyaman Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi'nde bu yıl gerçekleştirilecek anma ayini ve kuruluş yıldönümü etkinliğine dünyanın çeşitli yerlerinden yüzlerce Süryani’nin katılması bekleniyor. Süryaniler ayinde, barış, kardeşlik, sevgi ve huzur için topluca dua edecek.

Daha önce Adıyaman’da yaşayan ve yıllar önce çeşitli nedenlerle Almanya, İsviçre, Fransa, Amerika ve Türkiye’nin çeşitli illerine göç eden Süryaniler, Adıyaman’daki Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi'nde 29 Haziran’da bir araya gelecek. Adıyaman’da 1883 yılında açılan ancak daha sonra, din görevlisinin olmaması nedeniyle 1984 yılında kapanıp, 1999 yılında yeni bir görevlinin atanmasıyla yeniden açılan kilisede, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın bir çok yerinden Süryaniler bir araya gelerek gerçekleştirecekleri geleneksel kuruluş yıl dönümü ayininde hep birlikte dualar edip ilahiler okuyacak.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan Büyük Ayin'e katılmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara, Almanya, İsveç, Hollanda, Amerika ve bir çok yerden yüzlerce Süryani Adıyaman'a gelecek. İstanbul, İzmir ve Ankara Bölgesi Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin ile Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Hatay, Mersin ve Elazığ bölgesinden sorumlu Adıyaman Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek Adıyaman’daki büyük ayini yönetecek.

Barış ve kardeşlik için dua edecekler

Barışın kendileri için her zaman çok önemli olduğunu dile getiren Adıyaman Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek, “Her yıl 29 Haziran'da geleneksel olarak kutladığımız kilisenin kuruluş yıldönümünü bu pazar ayini ile Türkiye’nin çeşitli illerinde ve yurt dışında yaşayan Adıyamanlı Süryani kardeşlerimizin katılımı ile kutlayacağız. Yıllar önce buralardan çeşitli nedenlerden giden ancak kilisenin kuruluş yıldönümünde burada bir araya gelerek yaşadıkları yerleri ve eski dostlarını da görme fırsatı bulan cemaatimiz ayinde barış, huzur, sevgi ve kardeşlik için hep birlikte dua edecekler. Pazar günü düzenleyeceğimiz ayine bütün Adıyamanlı dostlarımızı da bekliyoruz. Bizler burada barış içersinde hep birlikte yaşamakta olan insanlarız ve bir bütün gibiyiz” dedi

Radikal
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 17:21:57
Güncelleme :26 Haziran 2008 Perşembe 17:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?