4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Adıyaman: Fırtına, caminin minaresini yıktı

Adıyaman’a bağlı Pınaryayla Köyü’nde dün gece şiddetli fırtına yüzünden cami minaresi yıkıldı. 7 ay önce yapılan; ancak şiddetli fırtına sonucu yıkılan minarenin altında kalan otomobil hurdaya döndü.

Dün gece saatteki hızı 80 kilometre ile esen şiddetli fırtına nedeniyle Pınaryayla Köyü Camii’nin 7 ay önce yapılan minaresi yıkıldı. Dün saat 21.30 sıralarında yıkılan minaresinin yan tarafında bulunan Mustafa Alagöz’e ait 02 AZ 821 plakalı otomobil enkaz altında kalırken, olayda can kaybı olmadı. Yıkılan minarenin enkazını köylüler kaldırmaya çalışıyor.

Pınaryayla Camii’nin İmamı Tahir Durmuş, 50 milyarlık bir maddi kaybın olduğunu söyleyerek, "Büyük bir gürültü ile olay yerine geldik. Gelir gelmez ilk işimiz enkazın içersinde kimsenin olup olmadığına bakmak oldu. Enkazın içersinde kimsenin olmaması bizim tek sevincimizdir. Minare yakınlarda bulunan arabaya, camiinin çeşmesine ve su kuyusunun üzerine düştü. Araba ve çeşme kullanılmaz bir hal aldı. Enkazı kaldırınca su kuyusunun zararını göreceğiz. Minarenin yıkılmasından dolayı 50 milyarlık bir zararımız oldu. Köy halkı tarafından 6-7 ay önce yapılan minarenin yıkılmasına akıl erdiremedik" dedi.

ADIYAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 18:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?