4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Adıyaman: Japon gelin Müslüman olup, tesettüre girdi

Tokyo’da tanıştığı Türk genci Suat Boynukara ile Adıyaman’ın Abuzer Gaffari Köyü'nde evlenen Japon Rızaffv Umano, önce İslam dinini seçti, sonra da tüm köy halkının kalbini kazandı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da 8 yıldır bir fabrikada çalışan Suat Boynukara, başka bir fabrikada çalışan babası Japon, annesi Filipinli olan Rızaffv Umano’a aşık oldu. Birkaç yıl boyunca arkadaşlıklarını sürdüren genç aşıklar, evlenmeye karar verdiler. Babası arkeolog, annesi öğretmen olan Japon gelin, ailesinden aldığı izinle, Türk örf ve adetlerini kabul ederek İslam dinini seçti ve Adıyaman merkeze bağlı Abuzer Gaffari Köyün’e gelerek Suat Boynukara ile evlendi. Abuzer Gaffari Köyü’nde köy halkı tarafından çok sevilen ve el üstünde tutulan Japon gelin, sıcak kanlılığıyla herkesin sevgisini kazandı.

Türkiye’ye gelir gelmez başına bir yazma örten ve uzun bir elbise giyen Rızaffv Umano, kayınvalidesi Zeliha Boynukara ve kayınpederi Mehmet Boynukara’ya çok büyük saygı duyduğunu söyledi. Suat Boynukara, eşinin çok sıcakkanlı olduğunu ve herkesle kaynaştığını belirterek, "Tanıştığımızda evlenmeyi düşünmüyordum; fakat birbirimizi tanıyınca iş evliliğe kadar gitti. Türk örf ve adetlerini kabul edince ben de onu buraya getirerek burada düğün yaptık. Eşime burada çok büyük bir ilgi var. Kendisi sıcak kanlı ve anlaşabilen bir kişiliğe sahip olduğu için, kendisine gösterilen yakın ilgiden mahcup olduğunu bile söylüyor" dedi.

Japon gelin Rızaffv Umano ise, "Bana gösterilen yakın ilgiye teşekkür ediyorum. Kendi ailemden uzak olmama rağmen buradaki insanların bana olan sevgisi ailemi hiç aratmıyor" diye konuştu.

Rızaffv Umano’nun kayınpederi Mehmet Boynukara, gelinlerinin güzel bir yüreğe sahip olduğunu belirterek, "Gelinimizin Japon olması bizim için önemli değil. Türk kızlarından daha hürmetkar, daha saygılı ve daha sıcakkanlı birisi. Biz böyle beklemiyorduk; fakat beklediğimizden çok farklı çıktı. Beklediğimizden daha insancıl çıktı. Allah herkese böyle gelin nasip etsin" diye konuştu. Kayınvalide Zeliha Boynukara ise, ilk gelini olan Umaro ile çok iyi anlaştıklarını ve Türkiye’de böyle bir gelin bulamayacaklarını söyledi.

ADIYAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2004 Pazartesi 12:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?