3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Adıyaman: Kursiyerler sertifikalarını aldı

75. Yıl Toplum Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine Adıyaman Valisi Halil Işık, AKP Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Faruk Ünsal, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan 75. Yıl Toplum Merkezi Müdiresi Bedriye Bozat, sosyal kalkınmanın önemine dikkat çekerek, "Toplumuzda bireysel, grupsal ve ailelerin sosyal yönlerinin geliştirilmesi için toplum merkezimiz şimdiye kadar 789’u kadın olmak üzere toplam bin 118 kişiye ulaşmıştır. Toplumun ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda halk katılımına dayalı çeşitli çalışmalar kurumlarla işbirliği yapılarak eş güdüm içinde organize edilmektedir. Bu çerçevede Milli Eğitim Müdürlüğü ile genç kızların dikiş nakış kurslarına 17 genç kızımız katılmış ve kadınlara yönelik açılan okuma-yazma kurslarına 32 kişi katılmıştır. Bunların yanında yüzme, hentbol, voleybol ve karete dallarında kurslar açılarak bu kurslara 98 çocuğumuz katılmıştır" dedi.


Adıyaman Valisi Halil Işık ise yaygın eğitimin faydalarından bahsederek, özellikle kadınların toplumda üretken olmalarını sağlayacak projelerin atıldığının altını çizdi. Açılış konuşmaları sonrası 46 yaşında okuma-yazma öğrenen Güler Polat, törende "Atatürk" isimli şiirini okuyarak büyük alkış aldı. Okuma-Yazma ve Dikiş Nakış kurslarında başarılı olan kişilere sertifikaları verildikten sonra dikiş nakış kursunun yıl sonu sergisi açıldı.

iha-adıyaman
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 16:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?