3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Adıyaman: Müze arasizine yapılan binaya yıkım kararı

Adıyaman'da, 11 yıl önce bir bölümü müze arazisine yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı çıkan binaya ilk darbeyi Belediye Başkanı A.Kadir Kırmızı vurdu.

Adıyaman'da 1993 yılında Mustafa Sucu adlı vatandaş, belediyeden aldığı ruhsatla Adıyaman Müzesi yakınlarında inşaat yapımına başladı. İnşaatın bir bölümünün müzeye ait arazide kurulduğunu iddia eden Adıyaman Müzesi yetkilileri, kamu davası açtı. Bölge İdare Mahkemesi'nde 11 yıl süren davanın ardından mahkeme heyeti, inşaat ruhsatını iptal ederken, binanın yıkılmasına karar verdi.

Mahkemenin kararı üzerine bugün Adıyaman Belediyesi'ne ait yıkım ekipleri müze yanında bulunan inşaata geldiler. Belediyeye ait kırıcıyı çalıştırarak binanın bir bölümünü yıkan Adıyaman Belediye Başkanı A.Kadir Kırmızı, yıkım çalışmalarını başlattı.

Çok sayıda vatandaşın izlediği yıkım çalışmaları sırasında açıklama yapan Belediye Başkanı A.Kadir Kırmızı, "Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı'nın çıkması ile belediyeye devredilecek olan müze ve kütüphanenin yerleri yıkılarak Demokrasi Parkı ile birleştirilecek. Adıyaman Müzesi ve kütüphanesinin ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na taşınması planlanıyor. Adıyaman'ı çirkin gösteren bir unsuru daha ortadan kaldırmanın sevinci içerisindeyiz. Adıyaman'daki tüm kaçak yapı ve şehir imar planına uymayan binaları acımadan yıkacağız. Yeni yaptığımız birçok yerin açılışını yapmıyoruz ama bu binanın yıkılması memleketimiz için çok önemli olduğu için yıkıma katıldım" dedi.

ADIYAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Mart 2004 Cumartesi 21:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?