4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Adıyaman: Sağlık Müdürü Taş: 4 ayda 4 sağlık ocağı hizmete kalite getirdi

Adıyaman Sağlık Müdürü M. Emin Taş, 2004 yılının ilk 4 ayı içerisinde Adıyaman’da 4 sağlık ocağının açıldığını ve sağlık hizmetlerine kalitenin getirildiğini belirtti.

Müdür Taş, Adıyaman merkezde 8 numaralı sağlık ocağı, Kahta İlçesi’nde 3 numaralı sağlık ocağı, Gölbaşı İlçesi’nde 2 numaralı sağlık ocağı ve Gölbaşı’nın Balkar Beldesi’nde Balkar Sağlık Ocağı’nın faaliyete geçtiğini belirtti. Taş, 61 olan sağlık ocağı sayısının 2004 yılında 65’e çıktığını ve Adıyaman’daki 6 devlet hastanesi ile vatandaşların taleplerini karşılamaya çalıştıklarını vurguladı.

Adıyaman’da sağlık hizmetlerini sunan kurumlarının ’A’ kaliteye gelmesi ve vatandaşlarının rahat bir hizmet alabilmesi için çalıştıklarını belirten Taş, "Mayıs ayı içerisinde Adıyaman’ın en büyük sağlık ocağı olan Eğitim Sağlık Ocağı bitirilecek. Yataklı olan ve içinde tüm birimlerin bulunduğu küçük hastaneyi andıran sağlık ocağını yakında açacağız" dedi.
Emin Taş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Alitaşı Mahallesi’nde hayırsever bir işadamı sağlık ocağı yaptıracak. Diğer bir taraftan Adıyaman Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin yarım kalan binasının tamamlanması ve Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nin fiziki yapısının genişletilerek ek bina yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Açtığımız yeni sağlık ocaklarına personel takviyesi yaptık. Personelimiz tam manası ile yeterli değil; ama bakanlığa personel talebinde bulunduk."

ADIYAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 15:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?