6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman 30 kamera ile izlenecek

MOBESE ADIYAMAN'DA FAALİYETE GEÇTİ

Adıyaman'da MOBESE sisteminin faaliyete geçmesiyle birlikte, Adıyaman 25 hareketli, 5 sabit kamera ile izlenecek.

Polisevi yanında kurulan MOBESE merkezi protokol üyelerine tanıtılırken Vali Ramazan Sodan, MOBESE merkezinde hareketli kameralarla kenti izledi. Adıyaman bundan sonra 25'i hareketli, 5'i sabit olmak üzere toplam 30 merkeze yerleştirilen kameralar tarafından izlenecek.

MOBESE sisteminin tanıtım toplantısına Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Belediye Başkan Vekili Mahmut Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, il genel meclis üyeleri ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Cem Beyhan tarafından MOBESE sistemiyle ilgili bilgiler verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, ilerleyen zamanlarda MOBESE merkezinin acil çağrı merkezi haline geleceğini belirterek, 112 ve 155 çağrı merkezlerinin birleşeceğini kaydetti.

Bilici, merkezin yüzde 95'inin tamamlandığını kaydederek, görüntü netleme konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Vali Ramazan Sodan ise, Adıyaman'ın MOBESE sistemiyle izlenmeye başladığını belirterek, önümüzdeki günlerde resmi açılışının yapılacağını kaydetti.

Vali Ramazan Sodan, bu sistemin çok faydalı olduğunu belirterek, "Bu sistem vasıtasıyla suçlular en kısa sürede yakalanabilmektedir. Her şeyden önemlisi ise suçları önleyici bir vasfının bulunmasıdır. Bu kayıt sistemi ile suçlular en kısa zamanda yakalanabilmektedir" dedi.

Konuşmalar sonrasında davetliler MOBESE merkezini gezdi. Vali Ramazan Sodan, hareketli kameralar ile kentin değişik yerlerini kendi kontrolünde izledi.

MOBESE ADIYAMAN'DA FAALİYETE GEÇTİ
MOBESE ADIYAMAN'DA FAALİYETE GEÇTİ
MOBESE ADIYAMAN'DA FAALİYETE GEÇTİ
MOBESE ADIYAMAN'DA FAALİYETE GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 14:51:03
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 16:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?